Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Uzený kanec

Stránky: 1, 2   

Uzený kanec


host - xxx.xxx.28.22 (?)
13.3.2013 7:34
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, nemá někdo zkušenost s uzením divočiny (kance)???

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Uzený kanec


host - xxx.xxx.226.182 (?), 13.3.2013 16:38
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, já osobně bych koupil bůček a udělal klobásky.Podle mého názoru bude vyuzený kanec dost suchý.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
      

Uzený kanec


vyslouzil (17590) - xxx.xxx.92.38 (?), 13.3.2013 17:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kance jsem nikdy neudil. Občas dostanu kus divočáka, ale bývá to nejčastěji lončák nebo sele. Nemyslím si, že by vyuzený byl sušší než vepřový kotlet či kýta, spíš bych se bál, že maso staršího kance bude tužší.

Připojit reakci
      

Uzený kanec


host - xxx.xxx.149.249 (?), 20.2.2014 16:11
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jedl jsem jednou uzeného kance, kterého soukromě připravoval jeden starý šéf kuchař na chalupě.

Mohu otevřeně říct, že jsem nic lepšího nejedl.Masa bylo měkunké a štavnaté. Podruhé jsem jedl uzeného kance na mysliveckém plese.Maso bylo tvrdé, suché a mělo nepříjemný odér. Tím chci říct, že vše se dá kvalitně připravit, ale musí se to umět.

Připojit reakci
   

Uzený kanec


host - xxx.xxx.216.226 (?), 13.3.2013 17:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Kanec, tedy pokud je to dospělý samec, bude především strašlivě smrdět.

Připojit reakci
      

Uzený kanec


host - xxx.xxx.10.238 (?), 15.5.2013 11:20
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Slyšeli jste někdy o parazitovi Trichinella spiralis? Hojně se vyskytuje v mase divokých prasat, je snadno přenosný a člověka. Nákaza je velmi bolestivá až smrtelná. Proto prosím nikdy nejezte nedostatečně tepelně upravené maso z divočáka pokud přesně neznáte jeho původ a výsledek povinného veterinárního vyšetření.

Připojit reakci
         

Uzený kanec


host - xxx.xxx.126.15 (?), 3.6.2013 10:54
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Prosím, nestrašte tady čtenáře. Svalovec, neboli Trichinella spiralis se vyskytuje u divokých prasat velmi vzácně a nikoliv hojně. Jedná se skutečně o nebezpečného parazita, nicméně každý, legálně myslivcem ulovený kus je VŽDY a povinně vyšetřen. Lovím 20 let, ale nikdy jsem neslyšel, že by někdo měl pozitivně vyšetřený kus. Poslední nakažený člověk byl v 50. letech minulého století. Navíc by měla stačit ke zničení parazita teplota již okolo 50-ti stupňů. Rovněž nepřežívá 14-ti denní zamražení masa. Údajně ani naložení. Osobně bych ale maso převařil.

Připojit reakci
            

Uzený kanec


host - xxx.xxx.10.238 (?), 10.6.2013 14:25
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Neměl jsem v úmyslu někoho strašit. Jen když si tady pročtete pár témat o uzení při 30° a tak dál, myslím že je dobré aby se to vědělo. Maso na uzení asi nikdo mrazit nebude. Že nepřežije 50° je teorie. Jistota je 80° po dobu alespoň hodiny aby tato teplota byla opravdu i uvnitř masa. 

Že se nákaza neobjevuje je pravda. Na druhou stranu neznám myslivce kterého by někdy napadlo divočáka udit. Nelovím tak dlouho jako vy, a navíc v honitbě kde se černa vyskytuje naprosto minimálně. Ale představa, že každý ulovený kus (ať už legálně nebo jakkoliv jinak) je vyšetřen tak jak má být, je bohužel mylná...

Připojit reakci
               

Uzený kanec


host - xxx.xxx.41.2 (?), 23.9.2015 8:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Představa, že je vyšetřen každý kus jak má být, že je mylná??? Tak to možná funguje ve vašem spolku. Já bych nevzal nevyšetřený kus do huby.

Připojit reakci
      

Uzený kanec


Marvella (816) - xxx.xxx.48.194 (?), 11.6.2013 9:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, tak to s Vámi naprosto nesouhlasím. Kančí maso je považováno za jedno z nejlepších co se týče zvěřiny (říká se, že nejlepší je daněk, ale to já bych neřekla). Je vidět, že s tím nemáte buď žádnou zkušenost nebo Vám prostě zvěřina nechutná. Marcela

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů