|
Uzení v komíně
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 26.74 (?), 10.11.2012 17:24, zobrazeno: 24979x
Zdravím, udí někdo z Vás v komíně, mam nepoužívaný komín, dole rozšířen, tatka tam udíval maso ze zabijaček, ale já nevím jak na to, jde mi o uzení ryb... kapr, amur a pod.Podstat uzení je nad plamenem nebo vlastně kouřem, dík za rady...
Adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář (5555) - 220.138 (?), 21.12.2014 9:04
Dříve se takto možná udilo, ale v současné době je zadehtování komínu v obytné budově jev nežádoucí a je tedy levnější a spolehlivější, pořídit si udírnu samostatnou, než řešit čištění komína. Pokud Vám rozšířený profil komína vadí, není nic jednoduššího, než vyvložkovat nerezí a vyřešit tak i "staré zásoby dehtu" v omítkách.
Pokud i nadále uvažujete o uzení v komíně, poraďte se s kominíky, kolik by stála nerezová vložka na šířku udírny = nerezová udírna ve stávajícím komíně.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 21.12.2014 9:59
Už jsem to kdysi psal, tchán před dávnými lety udil v komíně, který byl postavený nad kovářskou výhní, takže možná něco podobného Vašemu komínu.Škoda, že jsem se tehdy moc nezajímal jak vlastně udil, takže Vám neporadím.V tomto komíně se dá vyudit skvělé uzené.Od té doby jsem lepší už nejedl.P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
host - 182.227 (?), 21.12.2014 13:07
Ta kovárna sloužila snad za Rakouska-Uherska.Tchán byl manuálně zručný a za léta co udil, kdyby uzení mělo nějakou vadu, postavil by si udírnu jinou.Tyto věci pro něj nebyly problém.Nebylo však potřeba.Uzené bylo skvělé.P
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář (18311) - 236.1 (?), 21.12.2014 17:48
Jistě taky. Pan Wiki ale píše:
V současnosti se v kovárnách nejčastěji používá kamenné kovářské uhlí, toto uhlí má výhřevnost do šesti tisíc kcal. Výhodou je především příznivější cena. Toto uhlí se na výheň přikládá mokré, při hoření se spéká čímž chrání ohřívaný materiál před ochlazením. Nevýhodou je značný obsah síry, nižší výhřevnost a tvorba odpadní škváry. Pokud je potřeba dosáhnout nižšího obsahu síry, je uhlí nutno propírat.
Na větší práce lze využít i koks, který má výhřevnost do 7300 kcal a nevytváří škváru, ale jeho způsob hoření není pro kovářskou práci příliš výhodný. Výhodou je pouze cena.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku Připojit reakci
|
|
|
|
|
Pokračování této diskuze (další příspěvky) | 1, 2, 3
|
|
|
Pergoly: nápady a inspirace pro krásné venkovní prostory
Pergola je krajinný prvek, který musí být v souladu s venkovním designem a architekturou domu. Velik...
Venkovní kuchyně: inspirace pro perfektní letní vaření
Pokud máte to štěstí, že bydlíte v domě, nevynechávejte myšlenku na vybudování venkovní kuchyně. Vař...
Nápady na malé zahrady, které udělají velký dojem
Pokud jde o zahrady, ne vždy platí, že větší je lepší. Zvláště pokud si můžete prostor přizpůsobit p...
7 nejprodávanějších AKU sekaček na trávu v českých e-shopech
Jaro se blíží a s ním i čas, kdy naše zahrady vyžadují více péče. Pro mnohé z nás, kteří hledají efe...
8 zahradnických tipů pro krásnou a úspěšnou zahradu
Zahradničení může být terapeutickým způsobem, jak se zbavit stresu, strávit čas o samotě a kochat se...
|
|
|
|