Uzení masa a klobás



host - 226.182 (?) 
12.9.2012 17:26, zobrazeno: 14382x

Maso nakládám na 3 dny nasucho do kuchynˇské soli a poté na 6 týdnů do solného roztoku který je převařený a vychlazený.Před uzením maso rozehřeji ve vodě teplé 80C cca 45min, osuším a vkládám do vyhřáté udírny 80C na 45min a pak teplotu stáhnu na 60-70C.Udím 8-10hod.Topím bukem a olší bez kůry.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz


Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:29

Ještě maso na řezu.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:30

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 226.182 (?), 12.9.2012 17:45

Maso na klobásy semelu, např.hovězí a vepřové každé zvlášt a dám do každého poměrnou část koření se solí.Nechám 4-5 dní v chladu.Pak udělám z 1/3 hovězího masa prát(spojku),zapracuji zbytek hov.masa a také vpracuji vepřové maso.Narazím do vepřových sdíraných střev, pověsím na hůlky a nechám přes noc v chladnu.Ráno dávám do vyhřáté udírny.Udím na 60-70C,5-7 hod.rpstylle@seznam.cz


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
maros625 - (9) - 136.83 (?), 31.5.2016 3:11
Zdravím, nie je to veľa 45 min. v 80°C vode? Ja dávam na 5 min. do 100 °C vody. Zajtra sa chystám na klobásky. Údeniu zdar.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 111.8 (?), 1.6.2016 16:41

Maso před uzením nevařím, jen ho rozvlažuji.Prohřeje se a vysráží se z něj bílkoviny.Masem pak lépe prostupuje kouř.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 67.66 (?), 1.6.2016 16:46

Já taky nevařím. Ale v některých receptech je var uveden - tuším např. u anglické slaniny.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika