Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Uzení krkovice

Uzení krkovice


host - xxx.xxx.209.164 (?)
23.12.2018 19:57
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den!

Udil jsem krkovici. Šrůtky byly dvoukilové. Udil jsem pomalu asi 15 hodin. Poté jsem rozkrojil napůl jednu šrůtku. Maso bylo velmi dobré, měkké, chutné, ale z masa, z těch prorostlých míst ještě za tepla vytékala taková mírně krvavější šťávička. Je to v pořádku nebo ne?

Vlastík

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Uzení krkovice


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.236.1 (?), 24.12.2018 8:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je to v pořádku, ale neuškodí maso lehce dovařit.

Připojit reakci
      

Uzení krkovice


Woodys (6) - xxx.xxx.162.29 (?), 25.12.2018 9:04
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso bych určitě nevařil (todle ano, není to tepelně opracované-syrové)

Kupte si v číně vpichový teploměr. V jádru masa aby bylo 70'C ideálně 72'C a bude to OK. Teploměr stojí kolem 80kč.

A na uzení bych vybíral menší kousky, lépe se prosolí i proudí.

Připojit reakci
         

Uzení krkovice


PP. (5497) - xxx.xxx.9.135 (?), 25.12.2018 14:40
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jenže když se udí teplým kouřem, udí se na 60 st. Takže do masa těch 72 nenatlačí. Správně radí MV. maso dovařit, běžně se takto uzené maso vaří.

Připojit reakci
            

Uzení krkovice


Woodys (6) - xxx.xxx.252.249 (?), 25.12.2018 20:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Vařené to nebude nikdy jak jen jen uzené. Jaký je rozdíl v uzení na 60'C, když pak to dám do teplé vody? To raději vytáhnu tu teplotu v uzáku a nemusím nic vařit.  Já udím udím na 90-100'C. Teplotu kontroluji vpichový teploměrem a mám vyuzeno za cca 4h. Někdo podotkne, že je to moc rychlé uzení, ale proč to dusit déle v uzáku, když je to hotové. Maso v troubě taky nepečete celý den.

Obrázky:

Připojit reakci
               

Uzení krkovice


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.236.1 (?), 26.12.2018 9:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Však od toho existuje uzení studeným, teplým a horkým kouřem - každý si zvolí to, co mu vyhovuje a chutná. Mimochodem, původním smyslem dlouhého uzení bylo prodloužit trvanlivost masa. Jednak prosycením konzervačními látkami, ale hlavně ztrátou vody - vysušením. Takové maso se před jídlem vařilo, jednak kvůli mikrobní kontaminaci (přeci jen se skladovalo v teple) a pak kvůli opětovnému natažení vody.  Uzené maso, které skladováním ještě víc vyschlo, sice nebylo syrové, ale na skus příliš tuhé.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení12:43
A až Z o uzení12:36
A až Z o uzení12:24
Jak uchovávat klobásy?12:01
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů