Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Kontakty   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Krby, grily a udírny > Uzení klobás studeným kouřem

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?)
20.3.2012 21:17, počet návštěv: 104456
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Tak tady pročítám všechny příspěvky za poslední tři roky a mám pocit jako by nikdo neudil studeným kouřem?Já se na to chystám teď o víkendu, ale potřeboval bych trošku poradit jak to kdo děláte?Maso a klobásy teplým kouřem už mám celkem zvládnutý, tak bych chtěl postoupit na vyšší úroveň.Může mi někdo poradit?Teorii mám už v malíku, ale chybí mi ta praxe Děkuji David

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Uzení klobás studeným kouřem


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?)
20.3.2012 21:28
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, studeným kouřem nikdo neudí, něco jsem napsal ve vláknu A až Z o uzení, je tam něco málo o studeném uzení.ať se dílo podaří

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?)
21.3.2012 12:57
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No musím trošku oponovat! Před pár lety jsem jedl domácí čabajky podle jednoho rumunského receptu a řekl bych že jsem lepší klobásy v životě nejedl.A když se nechají ještě měsíc nebo dva dosušit(pokud to člověk vydrží) tak to je naprostá delikatesa...

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.4.7 (?)
21.3.2012 15:30
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Domaca sunka, udeniny madarske... klobasky aj salamy, tajomstvo nie je len v kvalitnom mase a koreni, ale aj v kvalitnom, pomalom a HLAVNE studenom udeni. Takto sme udievali s mojim otcom a nemalo to chybu. Vyssia teplota... ak sa tato nehoda stala, udeniny len pokazila. Ale niekto ma rad klobasky s uvarenym ci pripecenym masom a odkvapkavajucou mastou. 

Připojit reakci
   

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.4.7 (?)
21.3.2012 15:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tazko radit, pretoze na to treba dobru udiaren, kde mozno udrzat teplotu nizku. Nemalo by vela fukat, aby nebol tah a maly ohnik. Ja som sa nachodil ako magor ale strazil som malinky ohnik, aby to moc nehorelo. A udilo sa dlho, niekolko dni. My sme mali osvedcene slivkove drevo, plus nejake bukove a aj ine ovocne, myslim ze marhulove....ak sa dalo zohnat.

Připojit reakci
   

Uzení klobás studeným kouřem


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.86.111 (?)
21.3.2012 17:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

O teorii nic nevím, ale udívám studeným kouřem. A sice ne klobásy, ale jen maso nebo ryby. Mám dřevěnou udírnu, ta moc teplo nedrží. Topím tak, že v ohništi doutná jeden velký špalek, průměr tak aspoň 20 cm. To se pak udírna nevyhřeje, je tam jen čmoud.

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.164.4 (?)
21.3.2012 17:06
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a jaká tam je teplota?studené uzení je kolem 20 st.C

Připojit reakci
         

Uzení klobás studeným kouřem


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.86.111 (?)
21.3.2012 18:03
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jestli jsem to někdy měřil, jen to tak odhaduji, záleží i na tom jak je venku teplo, ale pokud je venku mrazík tak tam podle odhadu nebývá víc jak 30°C, když tam strčím ruku.

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?)
21.3.2012 21:55
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to právě moc nechápu jak zapálit velký špalek, aniž by mi nevyletěla teplota na 70'? Když dělám maso tak to nevadí, ale u studeného kouře?Udírnu mám zděnou, ta drží teplo, což se mi v tomto případě moc nehodí...

Připojit reakci
         

Uzení klobás studeným kouřem


vyslouzil (17481) - xxx.xxx.67.66 (?)
21.3.2012 22:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K uzení studeným kouřem potřebujete ohniště od udírny vzdálené několik metrů. S topeništěm kousek od uďáku nelze studený kouř vyrobit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Stavba udírny8018.1.2020242973
Vyuzení hřbetního sádla (špeku) 714.1.202014374
Plynový gril na terasu a do zimní zahrady24.1.2020990
Délka kouřovodu k udírně61.1.20202453
Uzene mandle15.12.2019593
Popraskaný krb 1517.11.20195481
Uzení makrel1512.8.201950492
Gril Weber205.8.201933206
Šamotové cihly v zahradním grilu130.6.2019772
Gril ze starých kamen 930.6.20198182
Zahradni krby Věříš1127.6.201913400
Přechod z klasického grilu Weber na plynový?2825.6.201955622
Roztažnost šamotových cihel219.6.2019887
Uzeni ryb325.5.20191453
Uzený kanec125.5.201914876
Grilovani na plynovem grilu123.4.2019824
Stavba udírny s grilem svépomocí24812.4.20191190748
Uzená vepřová kýta93.3.201925163
Používáte někdo grilovací desku?42.3.20191978
Zavaření uzeného masa, sklenice629.1.20194224
Stavba udírny na jedno použití2529.12.201842474
Flek uprostred uzenyho1328.12.20185842
Uzení krkovice626.12.20184502
Nevim kde je chyba?56.12.20183274
Uzení klobás studeným kouřem6019.11.2018104457
Komín udírny515.11.20184005
Menší dřevěná udírna 5129.10.2018317459
Elektrická udírna Anuka1620.10.201826854
Udírna 125.9.20183111
Odvod kouře z udírny33.9.20184395
Grilování na litinovém tálu3331.7.201851894
Jaký elektrický gril316.7.20187282
Vyhnuty gril 1731.5.20187060
Ohniště z cihel, je to možná varianta?317.5.201814033
Grilování na skle - nová dimenze 5510.2.201837540
"Exotičtější" lák pro maso na uzení?210.2.20184492
Dřevěná udírna - stavba svépomocí7620.12.2017268352
Stavba udírny v uzavřeném prostoru 2910.11.201722513
Lze napravit nepovedené kyselé uzené?123.9.201719372
Gril lokomotiva - zkušenosti, tipy rady2024.6.201772094
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Diskuze na téma nakládání, uzení a grilování najdete na serveru Kulináři.cz.
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Lovecký a Turistický salám15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku15.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Uzení špeku14.1.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů