Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 
přesný výraz

Krby, grily a udírny > Uzení klobás studeným kouřem

Stránky: 1, 2, 3, 4, 5...>   

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?)
20.3.2012 21:17
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den

Tak tady pročítám všechny příspěvky za poslední tři roky a mám pocit jako by nikdo neudil studeným kouřem?Já se na to chystám teď o víkendu, ale potřeboval bych trošku poradit jak to kdo děláte?Maso a klobásy teplým kouřem už mám celkem zvládnutý, tak bych chtěl postoupit na vyšší úroveň.Může mi někdo poradit?Teorii mám už v malíku, ale chybí mi ta praxe Děkuji David

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Uzení klobás studeným kouřem


tatnda (1019) - xxx.xxx.164.4 (?), 20.3.2012 21:28
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

zdravím, studeným kouřem nikdo neudí, něco jsem napsal ve vláknu A až Z o uzení, je tam něco málo o studeném uzení.ať se dílo podaří

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?), 21.3.2012 12:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No musím trošku oponovat! Před pár lety jsem jedl domácí čabajky podle jednoho rumunského receptu a řekl bych že jsem lepší klobásy v životě nejedl.A když se nechají ještě měsíc nebo dva dosušit(pokud to člověk vydrží) tak to je naprostá delikatesa...

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.4.7 (?), 21.3.2012 15:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Domaca sunka, udeniny madarske... klobasky aj salamy, tajomstvo nie je len v kvalitnom mase a koreni, ale aj v kvalitnom, pomalom a HLAVNE studenom udeni. Takto sme udievali s mojim otcom a nemalo to chybu. Vyssia teplota... ak sa tato nehoda stala, udeniny len pokazila. Ale niekto ma rad klobasky s uvarenym ci pripecenym masom a odkvapkavajucou mastou. 

Připojit reakci
   

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.4.7 (?), 21.3.2012 15:35
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tazko radit, pretoze na to treba dobru udiaren, kde mozno udrzat teplotu nizku. Nemalo by vela fukat, aby nebol tah a maly ohnik. Ja som sa nachodil ako magor ale strazil som malinky ohnik, aby to moc nehorelo. A udilo sa dlho, niekolko dni. My sme mali osvedcene slivkove drevo, plus nejake bukove a aj ine ovocne, myslim ze marhulove....ak sa dalo zohnat.

Připojit reakci
   

Uzení klobás studeným kouřem


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.86.111 (?), 21.3.2012 17:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

O teorii nic nevím, ale udívám studeným kouřem. A sice ne klobásy, ale jen maso nebo ryby. Mám dřevěnou udírnu, ta moc teplo nedrží. Topím tak, že v ohništi doutná jeden velký špalek, průměr tak aspoň 20 cm. To se pak udírna nevyhřeje, je tam jen čmoud.

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.164.4 (?), 21.3.2012 17:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

a jaká tam je teplota?studené uzení je kolem 20 st.C

Připojit reakci
         

Uzení klobás studeným kouřem


Ferda Mravenec (1934) - xxx.xxx.86.111 (?), 21.3.2012 18:03
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Nevím jestli jsem to někdy měřil, jen to tak odhaduji, záleží i na tom jak je venku teplo, ale pokud je venku mrazík tak tam podle odhadu nebývá víc jak 30°C, když tam strčím ruku.

Připojit reakci
      

Uzení klobás studeným kouřem


host - xxx.xxx.211.37 (?), 21.3.2012 21:55
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No to právě moc nechápu jak zapálit velký špalek, aniž by mi nevyletěla teplota na 70'? Když dělám maso tak to nevadí, ale u studeného kouře?Udírnu mám zděnou, ta drží teplo, což se mi v tomto případě moc nehodí...

Připojit reakci
         

Uzení klobás studeným kouřem


vyslouzil (17610) - xxx.xxx.67.66 (?), 21.3.2012 22:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

K uzení studeným kouřem potřebujete ohniště od udírny vzdálené několik metrů. S topeništěm kousek od uďáku nelze studený kouř vyrobit.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4, 5...>   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Průměr komínu k udírně27.9.2020
Nakládání a vakuování masa na uzení26.9.2020
Průměr komínu k udírně22.9.2020
Generátor kouře25.8.2020
Generátor kouře25.8.2020
Proč?6.8.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020