Topení divokou třešní



vlapro - (9) - 245.3 (?) 
22.9.2015 21:44, zobrazeno: 3300x

Zdravím všechny milovníky uzených pokrmů. Máte někdo zkušenost s topením divokou třešní? Jedna nám v lese lehla a tak ji máme připravenou do udírny. Normální třešeň jsem dával jen tak 2 polínka na závěr uzení ale s touhle nemám zkušenost.

Díky vlapro

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 92.38 (?), 22.9.2015 22:37

Udil jsem běžně třešní (tedy ne divokou, nýbrž ze zahrady, ale to je nejspíš jedno), výsledky podobně dobré jako švestkou či bukem.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
Standa_hk - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5555) - 248.136 (?), 23.9.2015 0:04

Důležitější je, jestli používáte polínka s kůrou nebo odkorněné než to, jestli je třešeň kulturní, višeň či třešeň ptáčnice.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 72.255 (?), 23.9.2015 7:57
Udím zásadně dřevem bez kůry. Ne že by se mi to někdy vymstilo, ale udím už tak od začátku
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika