Ryby



zdenicek32 - (4) - 206.181 (?) 
20.4.2016 16:51, zobrazeno: 5000x

Dobry den,

Muzete mi poradit na kolik stupnu udit podkovy z ryb a nejaky priblizny cas?

Dekuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 111.8 (?), 20.4.2016 17:57

Zdravím, udím jen pstruhy.Pstruha nasolím i zevnitř na kilo 25-30g soli.Nebo se může udělat pasta ze soli a česneku a vetřít do pstruha.Dám do lednice 3-5C na 24 hod.Poté ryby vytáhnu, opláchnu vlažnou vodou, osuším a vkládám do dobře vyhřátého a vysušeného uzáku.Udím 3-5hod.podle velikosti ryb.1hod na 80C a pak 2-4hod na 60-70C.Topím bukem a na závěr přidám pár větviček jalovce na vůni.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 210.140 (?), 13.11.2016 19:22

Dobrý den,

ryb udím 30-50 kg ročně, 95% kapr. Podkovy cca 3 cm, jako každou rybu opláchnu kůži neředěným octem a pak čistou vodou. Naskládám do nerez vědra a zaliji lákem - 60-65g obyč. soli na litr vody. Vychází to cca 3/4 litru láku na kilo masa. Naložím večer, před polednem druhý den lehce opláchnu, osuším a šup do vyhřáté udírny. Na začátek půl hodinky 80 st, pak +- 70st, tak 4 až 4,5 hod. Podkovy věším na provázek do oka, menší kousky udím na roštu, stejně jako měkčí ryby, které by se mohly utrhnout. Sladkovodní ryby jsem udil snad všechny, ale poměr cena/chuť je podle mě u kapra nejlepší. Udím jen bukem + co padne na zahradě z ovocných stromů. vtysl@volny.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika