Ryby



zdenicek32 - (4) - 206.181 (?) 
20.4.2016 16:51, zobrazeno: 5003x

Dobry den,

Muzete mi poradit na kolik stupnu udit podkovy z ryb a nejaky priblizny cas?

Dekuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 111.8 (?), 20.4.2016 17:57

Zdravím, udím jen pstruhy.Pstruha nasolím i zevnitř na kilo 25-30g soli.Nebo se může udělat pasta ze soli a česneku a vetřít do pstruha.Dám do lednice 3-5C na 24 hod.Poté ryby vytáhnu, opláchnu vlažnou vodou, osuším a vkládám do dobře vyhřátého a vysušeného uzáku.Udím 3-5hod.podle velikosti ryb.1hod na 80C a pak 2-4hod na 60-70C.Topím bukem a na závěr přidám pár větviček jalovce na vůni.rpstylle@seznam.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 210.140 (?), 13.11.2016 19:22

Dobrý den,

ryb udím 30-50 kg ročně, 95% kapr. Podkovy cca 3 cm, jako každou rybu opláchnu kůži neředěným octem a pak čistou vodou. Naskládám do nerez vědra a zaliji lákem - 60-65g obyč. soli na litr vody. Vychází to cca 3/4 litru láku na kilo masa. Naložím večer, před polednem druhý den lehce opláchnu, osuším a šup do vyhřáté udírny. Na začátek půl hodinky 80 st, pak +- 70st, tak 4 až 4,5 hod. Podkovy věším na provázek do oka, menší kousky udím na roštu, stejně jako měkčí ryby, které by se mohly utrhnout. Sladkovodní ryby jsem udil snad všechny, ale poměr cena/chuť je podle mě u kapra nejlepší. Udím jen bukem + co padne na zahradě z ovocných stromů. vtysl@volny.cz

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika