Jak daleko může být gril od plotu souseda?



travnikar - Bronzový Zahrádkář .Bronzový Zahrádkář. (50) - 47.30 (?) 
9.6.2011 13:53, zobrazeno: 20514x

Mám na zahradě gril, který je od sousedova plotu asi 50cm. Sousedíme zahradami, jeho dům je vztálen cca 20m. Stěžuje si, že teplo a kouř z komína mu pálí keře, co má za plotem, a že mu smrdí prádlo... udím tak maximálně 2x do roka. Co mám dělat??  Trvá na přestěhování grilu, ale já jsem postavil vše i s přístřeškem a bylo by to zbourat a začít znovu..To nechci... Poradíte??

Díky Všem

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 220.130 (?), 9.6.2011 23:27

Pokud to máte zděný gril s udírnou, měl jste mít předem souhlas souseda a od stavebního úřadu souhlas. Aspoň u nás to požadují.           Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 178.235 (?), 10.6.2011 5:09

Souhlasím s Lídou.Není možné takto jednat a stavět cokoliv na hranici bez ohledu na práva souseda.  AB

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
pepa kot - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (385) - 64.250 (?), 10.6.2011 5:47

Teď jedině zbývá pozvat souseda s jeho rodinou na grilovačku, třeba bourat nebudete muset. Určitě by nepohrdl šrůtkem uzeného nebo klobás, když už nemáte st.povolení ani souseda. Není nad dobré sousedské vztahy.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5576) - 155.12 (?), 10.6.2011 6:11

Bydlíme v řadovce a na to aby měl člověk smrad v baráku nemusí mít sousedi ani gril nebo udírnu na zahradě. Nemůžeme např. v létě nechat ani otevřené okno do obyváku, aniž by nám tam neletěl smrad z cigaret od sousedů, grilování beru a pak je tu ještě smrad z komínů krbových kamen a krbů. Podle reakce souseda bych řekl že úplatek z udírny nepomůže. Teplo, i když nevím jaké vy to mělo být, bych eliminoval nějakou přepážkou a kouř mu ničí keře? Bohužel vztahy jsou u Vás asi na bodě mrazu ale zase na druhou stranu, nikdo není vzorný a má nějaké chyby. Mne osobně asi před čtyřmi lety soused na zahradě udal za to, že jsem si postavil dřevěnou udírnu na podezdívce zezadu u jeho chaty a on měl "obavy" že mu to shoří. Dokonce sepsal petici kterou mu podepsali i další kámoši-zahrádkáři. Byl jsem přizván na stavební úřad a dostal rozhodnutí o odstranění stavby. Když jsem tenkrát vzal videokameru a jal se natáčet všechny ty udírny, grily a komíny bez revizí všech na petici podepsaných, včetně práskače,  to jste měli vidět ty protahlé huby. Udírnu jsem sundal s podstavce, úředníci národního výboru si to prověřili a já semtam udím dál. Nedávno mi zase vyhrožoval že jsem mu postřikem spálil vi nohrad, poslal jsem ho někam s poznámkou že jsem si spálil i svůj a dalo mi to hodně modlení aby v noci mrzlo.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 40.135 (?), 10.6.2011 6:57

je jiste ze jste udelal chybu asi s nim dohoda nebude kdyz se to bude resit pres urad tak navrhnete mistni setreni na miste s ukazkou provozu zatopte drevenym uhlim aby nebyl kour a udelajte ochutnavku nabidnete i sousedovi treba pred komisi bude mluvit jinak a nebo se ukaze i pred ni ve spatnem svetle to pak muze ovlivnit rozhodnuti

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6491) - 70.100 (?), 10.6.2011 7:13

To byste byl z lacinýho kraje. Co když je soused vegetarián. Obecně řešit sousedké spory tady nelze. Budiž slyšena i druhá strana a nevíme, jak to bve skutečnosti vypadá. Mimoto nacpat zděnou stavbu někomu 50 cm od plotu je nerozum a arogance.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
m3f - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (5576) - 133.163 (?), 10.6.2011 8:18

Stejně tak jako nevíme jak vypadají vztahy tak nevíme ani jak vypadá stavba a její umístění, nehledě na to že se zděná stavba neobjeví na místě  "ze dne na den", určitě musel soused vidět že se mu něco děje za plotem, řekl něco?  A co se týče uzení a grilování, tak dnes je celkem běžná víceúčelová "lokomotiva" která se dá postavit kdekoliv, stavba na ohlášku to není ale "vůně" z komína je stále stejná.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 185.138 (?), 10.6.2011 12:56
Souhlas, grilují téměř všichni, jen někdo ve zděném, někdo v plechovém. A někomu to voní a jeden soused to měl jak když pálí igelit, což je ve vedru velmi nepříjemné. Jestli tazatel negriluje a udí 2x do roka, tak je soused mimo. Jestli se tam griluje každý týden, tak ho chápu, mně zas vadí smrad cigaret od sousedů.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika