Peceni grilovani v plech bedne



Stránky: 1,  2   
host - 174.166 (?) 
13.8.2009 17:22, zobrazeno: 18944x

Zdravim nemá někdo zkušenost s grilovanim v tzv.,bedne, oddelen prostor bočního ohniste od gril. prostoru popripade navod na vyrobu pecici bedny cca 600 x 500 X 400 mm dekuji

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
host - 35.206 (?), 17.8.2009 9:29

Zdravim

S kamarady jse si udelali takovou (rakev) na selata. Je pravda ze ohniste mame dole ne oddelene a jsme spokojeni. Jeden hospodsky kteremu jsme gril pujcili si nechal udelat s bocnim ohnistem. Po nejake dobe se na nas obratil at mu pujcime nas gril ze v tom jeho s bocnim ohnistem mu trva sele 6h nez zacne vubec neco orezavat. V nasem 3h a uz muzeme delat prvni porce

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
libormi - (6) - 35.206 (?), 5.2.2010 11:00

tady je foto

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 118.219 (?), 5.2.2010 21:37

Zajímavé... Chcem taky dělat gril.  Myslíte, že je to o dost neúčinější mít to ohniště z boku?? Zase omastek nekape do ohně a je to asi i zdravější a maso je z bočního roštu když je gril uzavřený je taky očouzeno, tak by to mohlo mít stejný učinek. co myslíte??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Jiří P. - (5) - 45.160 (?), 6.2.2010 8:53

Dobrý den,

vše funguje jako pec, takže ohniště z boku nevadí. Navíc tuk kape bokem. U mého grilu stačí asi co 15 min pootočit klikou o 90° a zajistit- není potřeba motor s převodovkou. Délka 130 cm.

Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 135.79 (?), 7.2.2010 19:20

A má to i chut jako že to je dělané nad ohněm (okouřené)?? aby to opravdu nebylo jen jako trouba a to maso by se udělalo jen teplotou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Jiří P. - (5) - 45.160 (?), 9.2.2010 12:54

Topíte dřevem, kouř prochází vnitřkem pece. Ven se dostává otvory ve víku. Regulace pomocí klapek - jsou vidět na obrázku vlevo. Po třech hodinách začínáte ořezávat. Chutná opravdu jako na ohni. Tuk odkapáva drážkou vespod do kbelíku.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
libormi - (6) - 35.206 (?), 12.2.2010 14:38

Taky peknej. Na tom nasem mame jeste udelano ze otvirame celou jehlu i s masem, nmusime se naklanet ned ohnem tudiz nepali. Ale to jenom pro inpiraci. Abych nezapomel pod tim masem je udelan jeste zlab. Ten nebyl jeste hotov, jeto kvuli spadnuti masa pri orezu,  Jeste se chci zeptat jakou barvou to mate natreno?

Bez názvu
Bez názvu
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
Jiří P. - (5) - 45.160 (?), 13.2.2010 9:12

Je to natřené kamnářskou barvou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
libormi - (6) - 35.206 (?), 13.2.2010 12:45

Nasel jsem tuto barvu ale je tam psano vytvrdit pri 220C. To znamena dat to nekam do pece vypalit? Nebo mate jinou skusenost?

Super - žáruvzdorná barva

K renovaci, opravě a zesílení tepelné odolnosti předmětů jako jsou zahradní grily, potrubí, kam - na, stínítka lamp atd. Dostupný v různých barevných odstínech, a také jako bezbarvý lak. Černá a stříbrná je odolná
do 800°C, bílá do 500°C a červená do 300°C. Vhodný k použití na výfuky, části motorů, ocel či hliník. Tato barva je rychleschnoucí, bez obsahu olova, kadmia a těžkých kovů a zaručuje dlouhodobý lesk a dobré krytí. Čirý lak je také vhodný k použití jako ochrana motoru. Pokud necháte nastříkaný povrch vytvrdit při 220°C, bude odolný vůči poškrábání a pohonným hmotám. Nepoužívat základovou barvu a nepoužívat na pochromovaných částech!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika