Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Nevim kde je chyba?

Nevim kde je chyba?


host - xxx.xxx.124.164 (?)
6.12.2018 0:46
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Kopil jsem vepřovou kytu, plec a buček, pořadně vyvalel v soli s přidavkem jodu, no běznou sul.maso jsem koupil ješťe zavaxovane v te hrube folii.Teplota nepřesahla 4c*Do 2hod.maso bylo naložene ve smaltovanem hrnci.Po třech dneh jsem je popřehazoval, mel jsem ho na balkoňe kde teplota 2-4stupně.Presně po tydnu jsem zjistil že všechno začina zapachat.Tak už jsem stoho...!Že by to bylo malo nasolene to si nemyslim, neboť jsem maso dobrě omyl a zavaril že hafanum, a když jsem to skusil, tak je přesolene.(Tak nevim zda si mam myslet že maso v akci s marketu už nelze použit na uzeni.)Milan Třinec.Dik za nazor.
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Nevim kde je chyba?


host - xxx.xxx.68.17 (?), 6.12.2018 3:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se nasoluje čerstvé vakuově balené nee to není dobré

Idealně od řezníka co má i porážku   V hypermaketu bych maso nekoupil jen pokud je na okamžitou spotřebu nikdy nevíte jak dlouho tam je

Maso na uzení se nakládalo ze zabijačky a to hned druhý den po porážce když vychladlo

Připojit reakci
      

Nevim kde je chyba?


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.236.1 (?), 6.12.2018 10:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso na uzení se nakládalo ze zabijačky a to hned druhý den po porážce když vychladlo

To je opravdu knížecí rada.
   Levné maso v akci koupené v hrubé folii v supermarketu (ještě před tím než ho rozbalíčkují) používám taky. Jeho nízká cena je dána patrně tím, že je u konce své záruční doby, možná bylo zamražené v některém z belgických či německých velkoskladů. Udit se takové maso dá celkem dobře, ale je třeba ho solným lákem nastříknout a udit za 2 dny. Pokud možno teplým kouřem a dlouho neskladovat.
    Jinak si myslím, že kdybyste to maso nesolil nasucho a zalil lákem, tak by tak rychle nenasmrádlo. A pokud trochu ano, stačilo by vyměnit lák. Jinak je obvyklé, že maso naložené nasucho ko konci nakládací doby je oslizlé a trochu cítit. Pouze ale napovrchu, takže po omytí, rozvlažení a vyuzení je v pořádku.

Připojit reakci
         

Nevim kde je chyba?


host - xxx.xxx.111.8 (?), 6.12.2018 13:08
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Souhlasím s panem Vysloužilem.

Také někdy kupuji maso v supermarketu.Nastříknu solným roztokem a za 2-3 dny udím.

Chyba byla pravděpodobně že maso bylo jen nasolené.Kdyby jste použil nástřik nebo kombinované naložení tak by nezesmrádlo. rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
            

Nevim kde je chyba?


vyslouzil (17591) - xxx.xxx.11.31 (?), 6.12.2018 14:02
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To maso v akci z marketu je skutečně trochu problematické. Pokud ho používám do klobás, zejména na výrobu spojky, dokáže absorbovat podstatně méně přidané vody a jeho lepivá schopnost oproti čerstvému výsekovému masu je výrazně horší. Čím to je, se mohu jen domnívat. Snažím se věřit, že to není tím, že ta voda už tam je...
   Ovšem kýta bez kosti za 69 Kč - to je cena, které se těžko konkuruje.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Jak uchovávat klobásy?12:01
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů