Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Komín udírny

Komín udírny


host - xxx.xxx.144.34 (?)
14.11.2018 14:50
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Je potřeba aby dřevěná udírna měla komín? Dřevo natáhlo vlhkost a mezery v udírně nejsou..Stačí popř vyříznout otvor v zadu ve štítu se zavíráním nebo tam strčit koleno a rouru s klapkou.. Původně jsem kousek vytáhl 1 desku ve střeše ale jak dřevo natáhlo vlhkost je to na pevno. Udírna-90*60cm a délka kouřovodu 2.5m
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Komín udírny


host - xxx.xxx.111.8 (?), 15.11.2018 13:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, komín potřeba není, stačí ve štítu nahoře vyříznout otvor a dát šupák.Mám to tak také.rpstylle@seznam.cz

Obrázky:

Připojit reakci
      

Komín udírny


vyslouzil (17590) - xxx.xxx.11.131 (?), 15.11.2018 14:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ono záleží na celkovém tahu udírny a jestli má tendenci dehtovat. Obecně,  delší kouřovod se o tah postará, tak komín třeba není. Máte-li ohniště těsně vedle uzáku, tam komín může prospět.

Připojit reakci
         

Komín udírny


host - xxx.xxx.111.8 (?), 15.11.2018 15:13
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mám kouřovod dlouhý 1500mm.Pan 144.34 ho má 2500mm dlouhý.Samozřejmě otvor musí být o něco větší jak průměr kouřovodu.Pak by problém být neměl.Kouřovod by se neměl ochlazovat, bude dehtovat.Kouř bude odcházet i mezi prkny, kolem dvířek atd.Udírna se nedá udělat kouřitěsná. rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
         

Komín udírny


host - xxx.xxx.144.34 (?), 15.11.2018 23:53
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
V udírně jsem ještě maso neudil..myslím že tah má dobrý otvor kouřovodu má odhadem 25*18cm délka2,5m. Mám ve střeše dvě vrstvy palubek a ve spodní vrstvě je 1 palubka zhoblovaná a jde vytáhnout takže kouř odchází škvírou 10*2cm a kdyžvytáhnu palubku úplně tak je škvíra i v zadu a kouř ujde i nějakou spárou po když zvlhlé desky po stranách udírny uzením trochu proschnou. Rád bych vše vychytal než začnu udit maso. Nerad bych udírnu zadehtoval. Tak prosím poraďte Vaše zkušenosti☺ díky.R.
Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů