Javor na uzení?



host - 97.44 (?) 
17.12.2008 10:30, zobrazeno: 15013x

Dobrý den,
je vhodný javor k uzení? 
Děkuji Martin

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 94.12 (?), 17.12.2008 11:20

Myslím, že v pohodě.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 148.246 (?), 6.1.2009 21:16

myslím, že ne není to tvrdé dřevo

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 77.39 (?), 6.1.2009 22:14

Javor je ve stejné tvrdostní kategorii jako třeba buk. Viz zde.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
samli - (11) - 201.190 (?), 28.10.2009 19:15

na prosto bez problemu po narezani ma javor nasladlou vuni!!

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
Maty - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (976) - 97.44 (?), 29.11.2009 18:38

Tak jsem to zkusil a vracím se opět k osvědčené kombinaci buku s třešní. Javor dle mých chuťových pohárků nemá to správné aroma, o sladkosti nemůže být ani řeč. 
Martin

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
jenikček - (1) - 35.122 (?), 15.12.2010 21:16

myslím, že mám stejný problem budu udit ppoprve a také sem si nachystal suchy javor bez kury. mam trochu strach abych maso nemusel dat psovi...

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 65.50 (?), 16.12.2010 10:42

Jestli se Vám uzení nepovede, což se může stát, nebude to javorem.
   Podle mě se vliv jednotlivých druhů dřeva na kavlitu masa trochu přeceňuje.  Zkuste si vzít maso dobře naložené v láku a uvařte ho v páře nebo upečte v troubě.  Maso se chutí bude překvapivě velmi podobat uzenému z obchodu (bez vůně po kouři, samozřejmě).

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
j.c. - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (142) - 65.183 (?), 16.12.2010 21:18

Jsem za to, že v troubě upečené naložené maso na uzení je jedna veliká dobrota byť pod masem topím elektrikou.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika