Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Grilování na litinovém tálu

Stránky: 1, 2, 3, 4   

Grilování na litinovém tálu


host - xxx.xxx.226.182 (?)
13.5.2012 10:09
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jestli se dá grilovat na litinovém tálu ze starých kamen.Nebude se maso připalovat?Díky za rady.

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Grilování na litinovém tálu


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?), 15.5.2012 14:58
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Maso se Vám připálí i na teflonovém povrchu, když ho budete "drtit" 3 hodiny. Litinovou plotnu mám doma na "zdravé" grilování a na bramboráky, je tlustá 4mm a pravděpodobně bude taky ze starých kamen. Vše funguje jak má, přesto u nás doma zatím vyhrává "nezdravé" grilování...

Připojit reakci
      

Grilování na litinovém tálu


Beny2 (756) - xxx.xxx.92.1 (?), 15.5.2012 17:59
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já mám na části grilu také litinový plát a všechny pokusy zatím dopadly žalostně. Takže zatím používám vedlejší rošt, kde je to v pohodě. Možná je na to nějaký fígl. Maso se na litinu spodní stranou okamžitě připeče (zkoušel jsem různé teploty) a pokud má bý hotový i zbytek masa, je z kontaktní plochy škvarek, který se jen obtížně seškrabává.

Ve všech návodech na grilování se zabývají jen nakládáním masa a o tomhle ani slovo.

Připojit reakci
         

Grilování na litinovém tálu


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?), 15.5.2012 19:36
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Používám pod maso olej v rozprašovači, který použiju těsně před položením masa na litinový plát. Bramboráky dělám úplně nasucho. Nikdy se mi maso ani placek nepřichytily. Třeba to je o teplotě, třeba o tloušťce plátu, třeba o materiálu.

Připojit reakci
         

Grilování na litinovém tálu


Jamieee (606) - xxx.xxx.103.227 (?), 15.5.2012 19:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

na plynovém grilu mám navíc i litinový tál, dávám ho občas místo roštu a dělám na něm vajíčka, lívance, slaninu, zeleninu, atd...

nic se nepřipaluje, samozřejmě před přípravou potřu plochu olejem a litina musí být pořádně rozpálená, když na ní kápne voda tak musí tzv. tancovat

Připojit reakci
            

Grilování na litinovém tálu


host - xxx.xxx.226.182 (?), 16.5.2012 17:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Topil jsem pod litinou dřevem(voda tancovala),maso se nepřipálilo ale trochu bylo černé.Asi moc rozpálená.Dík za rady.

Připojit reakci
               

Grilování na litinovém tálu


Jamieee (606) - xxx.xxx.58.92 (?), 16.5.2012 18:07
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

každý kus masa chce něco jiného, stejně jako pozor na marinády... ty se rády připalují...

nejlepší je kus vyzrálého hovězího na steak (tj. jedině zahraniční maso), čerstvý mletý pepř, potřít olejem a solit až na talíři... a hlavně, nepropékat to skrz...

ideálně nějaký entrecote, rib eye, striploin, atd...

Připojit reakci
                  

Grilování na litinovém tálu


Maty (946) - xxx.xxx.92.43 (?), 16.5.2012 19:45
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Honzo, máš pravdu, není nad hovězí roštěnec z argetinského býčka, který je správně zestařen a připraven na talíři.

Připojit reakci
                     

Grilování na litinovém tálu


host - xxx.xxx.160.145 (?), 16.5.2012 20:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ano pánové, máte pravdu... Máme plynový gril s přímým i nepřímým grilováním, litinový rošt i litinový tál..Pokud se trochu potře olejem, nic se nepřipálí... Musí se vychytat teplota (naštěstí máme na grilu teploměr), aby se steak nespálil, přitom vevnitř byl jen částečně vypečený, mírně krvavý (každý to má rád jinak). Maso z roštěnce je na to výborné a když je před tím ještě tak 10 dní vyvěšené, tak to nemá chybu... nůž se do takového steaku zaboří jak do másla, není to žádná tuhá podrážka... Mňam... na takovém mase se nemá šetřit, negrilují se pravé steaky přece každý den... A je to pošušňáníčko:-))))

Připojit reakci
                        

Grilování na litinovém tálu


host - xxx.xxx.186.132 (?), 23.7.2013 11:30
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Je strašně zajímavé, že se bavíte o telotě a nikdo nenapíše kolik má být stupnů. Děkuji za informaci

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2, 3, 4   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
A až Z o uzení11:13
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů