Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Flek uprostred uzenyho

Stránky: 1, 2   

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.78.35 (?)
26.11.2018 22:32
Tento příspěvek (zjistit adresu)
Zdravim vsechny, chtel bych se na neco zeptat... Kdyz udim bucek, tak uprostred masa, je takovy "zeleny" flicek... maso je dobry, nesmrdi,chutna dobre, to je vsechno v poradku, ale me proste zajima jestli je to malo vyuzene, nebo spatne nalozene, nevite nekdo cim by to mohlo byt?? Mockrat diky za odpoved
Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.243.114 (?), 26.11.2018 22:52
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ten flek je neprosolené jádro. Řešením je buď nechat déle naložené nebo lák nastříknou silnou injekční jehlou přímo do středu masa.

Připojit reakci
      

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.78.35 (?), 26.11.2018 23:26
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Diky za odpoved! Mame vzdy nalozene maso 4 tydny, myslite ze je to malo??Teprve se ucim, takze jsem rad za kazde info... Jeste jestli se muzu zeptat, kolik davate soli na kilo masa?A jestli udite zebra, tak jestli je nakladate na sucho neno do laku??Diky za odpoved:-)
Připojit reakci
         

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.162.144 (?), 27.11.2018 8:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

4 týdny by mělo stačit (nechávalo se 6). Napadá mně, jak je bůček tučný, že tuk nepustí sůl dovnitř. Řešil bych vyndáním z láku den předem a nástřikem láku do masa.

Připojit reakci
         

Flek uprostred uzenyho


vyslouzil (17590) - xxx.xxx.11.198 (?), 27.11.2018 8:06
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Záleží na velikosti kusů masa a jejich (ne)překládání. Jak vidno, i 4 týdny mohou být málo.  
Já dávám 2 deka soli na kilo nástřikem.
Žebra neudím, pokud bych to zkoušel, tak v láku a jen krátce. Kosti se dost rychle kazí.

Připojit reakci
            

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.78.35 (?), 27.11.2018 10:49
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
No prekladame maso vzdycky po tydnu.Asi to teda letos zkusim tou jehlou den predem jeste napustit.Jinak ty bucky zase az tak vysoky nejsou, tak jsem si rikal ze 4 tydny by meli stacit...
Připojit reakci
               

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.111.8 (?), 27.11.2018 13:00
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím, dříve jsem nakládal maso do láku ve kterém bylo 6 týdnů.Po cca 4-5 dnech jsem maso překládal.

Nyní již jen nastřikuji 24% solným roztokem.Na kilo masa 1dcl roztoku.Za 2-3 dny udím.Maso má po celém řezu stejnou barvu.Rozdíl v chuti mezi masem naloženém 6 týdnů a masem nastříknutým 2-3 dny nevidím.Je měkké, chutné a bez oříšku uprostřed.rpstylle@seznam.cz

Připojit reakci
   

Flek uprostred uzenyho


Woodys (6) - xxx.xxx.162.29 (?), 25.12.2018 8:57
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Řešení je úplně jednoduché. Použijte pragandu.

Připojit reakci
      

Flek uprostred uzenyho


host - xxx.xxx.250.122 (?), 25.12.2018 9:15
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

To pak nepotrebuju udirnu, uzeny si koupim napumpovany chemii v obchode. Cim hezci a cervenejsi, tim je tam toho rakovinotvornyho sajrajtu vic

Připojit reakci
         

Flek uprostred uzenyho


vyslouzil (17590) - xxx.xxx.236.1 (?), 25.12.2018 19:09
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Řešení je úplně jednoduché. Použijte pragandu.

I při použití Pragandy můžete mít šedý střed masa, pokud sůl nepronikne celým kusem.  Jde to možná trochu rychleji ale určitě nedosáhnete za pár dní bez nástřiku zbarvení v celém průřezu.

uzeny si koupim napumpovany chemii v obchode

Nejvíc škodlivé chemie napumpujete do masa udícím kouřem. Praganda jistě není žádné požehnání, ale jestli chcete žít zdravě, nevyřešíte to kuchyňskou solí. V tom případě nejezte uzené nýbrž brokolici.

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů