Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > "Exotičtější" lák pro maso na uzení?

"Exotičtější" lák pro maso na uzení?


host - xxx.xxx.91.249 (?)
10.6.2017 12:23
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Zdravím.. už jsem se ptal ve vedlejší diskuzi "Jak naložit maso..", ale žádná reakce... možná to jen v tom dlouhém vlákně zapadlo.. tak si dovolím optat se zde znovu :

Rád bych se zeptal zkušenějších... uzené maso (krkovička, bůček) jakž takž zvládám. Nakládám do láku, který není žádná věda - taková "česká klasika" - voda, praganda, sůl, nějaké základní koření (jalovec, pepř, česnek, nov.koření, někdy trocha rozmarýnu)... zatím vše OK, funguje to, chutná to..

Jenže, onehdá jsem pár kousků masa naložil do láku, který jsem připravil z nějakého kanadského prášku - dostal jsem dva vzorky... jeden měl něco s medem, druhý zase javorový sirup (snad). Dostal jsem od každého trochu, tak na jednu malou zkušební várku... ale nic víc o tom nevím. Výsledek byl chutově trochu jiný než znám a hlavně velmi zajímavý a tak mě napadlo zkusit svůj klasický lák nějak obohatit o tyto "exotické" chutě.

Jenže moc netuším nevím jak na to... mám do láku rozpustit med, nebo cukr, nebo snad přilít javorový sirup, případně nějaké další osvědčené exotik přísady atd??  Pokud ano, kolik a jak? Nebude ta sladkost vadit - jako ve smyslu že by se to kazilo? Maso v láku mám v ledničce v hrncích - vzhledem k velikosti masa a použité Pragandě tak 10 dní. Zkoušel někdo něco takového? Nechce se mi jen tak volně experimentovat a zbytečně kazit a vyhazovat maso... to mi přijde škoda. To se raději optám... :-) Díky předem

Honza

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

"Exotičtější" lák pro maso na uzení?


host - xxx.xxx.67.131 (?), 10.2.2018 9:14
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Javorový sirup i med jsou v podstatě konzervanty, takže se tpho neboj. Med se dává místo cukru např., aby maso neztratilo pěknou barvu, když se nedává praganda.  Já ji nedávám nikdy!! Když už si pro sebe dělám něco dobrého, nebudu to kazit dusičnany nebo dusitany. Stačí běžná sůl, případně já solím himalájskou solí. Jinak doporučuji udělat si lák ochucený dle tvých oblíbených přísad, svařit, vychladit, vyzkoušet chuťový vjem a pak dosolit.

Připojit reakci
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů