Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
 Zahradní grily Weber - plynové, elektrické a lávové grily 

Krby, grily a udírny > Elektrická udírna Anuka

Stránky: 1, 2   

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.163.121 (?)
13.9.2008 12:21
Tento příspěvek (zjistit adresu)

Dobrý den, memá někdo zkušenost s elektrickou udírnou a zda to skutečně funguje?  Měl bych o takové uzení zájem, ale jsem k tomu jaksi nedůvěřivý. Děkuji za rady. Jirka

Připojit reakci   
Partnerem sekce je GrilyKrby.cz - první Weber World v ČR
   

Elektrická udírna Anuka


pajja (24) - xxx.xxx.168.167 (?), 15.9.2008 8:05
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Jsem zvědavý od přírody, tak že jsem si to na netu našel a prohlédl... jak bych to řekl pokud možno diplomaticky... dejte si do el. trouby misku s pilinami, nastavte to na 190 stupňů a výsledek je stejný a ještě ušetříte 4000Kč.

Připojit reakci
      

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.253.210 (?), 27.5.2009 10:27
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

no nevim jestli bych chtel takhle experimentovat na kuchyni za nekolik set tisic a celou kuchyn a obyvak zacoudit kourem aby se mi pak kourovy hlasice zblaznili. to jako bych je musel vzdycky zablokovat a pak zase odblokovat. To bych asi radsi vyhodil 3200 protoze jsem to nasel i za tuto cenu a vyzkousel. pak to muzu dat treba do armady spasy.

Připojit reakci
      

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.48.238 (?), 19.12.2009 14:33
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Tak mě ty tvoje piliny v troubě chytli a ani jsem netušil jak jsem rychlej.

Připojit reakci
         

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.208.237 (?), 21.1.2010 11:18
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ahoj, tak elektrickou ''hobby'' udírnu jsem viděl před 20lety v USA..bratránek nahoru do 200lit. sudu udělal-kovové žbrdlinky s háčky... na to víko od sudu... dole si udělal dvířka jak u kamen... koupil za 20.baků el.jednovařič..na ten dal přímo naštípané dřívka(nevím jaké) a zapnul vařič... nepamatuju si podrobnosti... ale klobásky byly super..dělal asi 20kg... problém byl akorát sehnat střívka a vep.hlavy... ale sehnal u mexikánů v masně... teploměr tam měl... a nějak se to udilo celej den... ZKRÁTKA TO FUNGUJE... mám to nafocené..ale ne na digi... ovšem vařič po uzení vyhodil...no problem... Pepa

Připojit reakci
            

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.208.237 (?), 21.1.2010 11:24
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pochopitelně dal ten vařič dole do sudu...těmi dvířky... Pepa...

Připojit reakci
   

Elektrická udírna Anuka


Chemický Alí (1183) - xxx.xxx.166.66 (?), 15.9.2008 9:48
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

víte jak se udí průmyslově? Mimo jiné necháváte oddoutnat piliny (hobliny) na elektrické desce.

Osobně bych se toho nebál

Připojit reakci
      

Elektrická udírna Anuka


host - xxx.xxx.29.162 (?), 15.9.2008 10:47
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

V podstatě jsou v Čechách dva typy uzení

 a) "domácí"  udí se syrové maso proudem teplého kouře, maso se uzením také tepelně zpracovává nevýhodou je velká dávka kancerogenů, která se tak dostane do potraviny. Právě z tohoto důvodu bylo zavedeno

b) "průmyslové"- udí se následně po dušení , smyslem je dát potravině vůni. Nechci zdržovat technickými detaily (kouř v tomto druhém případě lze čistit "vyprat" (proto je nesmysl vařit uzené, koupené v řeznictví, vaření uzeného je bezhlavě přejatý zvyk z doby uzení ad a)). Za syrova se v Čechách udí způsobem ad b)  makrely

Jsou ještě další mnohé způsoby uzení např.

- c) vyvinutý kouř se ochladí např. ledem a udí se ledovým kouřem (např. uzené filé lososa )   nebo

d) nebo se syrové maso udí střídáním fází uzení a zrání vlivem ušlechtilé, do masa naočkované mikroflóry (princip výroby  " uheráku" a " maďarských klobás")I to se nazývá uzení studeným kouřem, nebo uzení zakuřováním).

Z toho plyne že Anuka je "domácí" modifikace varianty b). Souhlasím s předchozím příspěvkem, než si to koupíte,  zkuste "kutiskou variantu" - na dno starého zavařovacího hrnce dejte piliny z buku,  do prostoru hnce zavěste   tepelně opracované maso, t.j. takové, které bylo dušeno tak, že mělo v jádře cca 10 min teplotu 80 st. Celsia  (nebo syrovou makrelu).

Připojit reakci
         

Elektrická udírna Anuka - viz předchozí diskuse


Chemický Alí (1183) - xxx.xxx.166.66 (?), 15.9.2008 11:32
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu) Připojit reakci
            

Elektrická udírna Anuka - viz předchozí diskuse


host - xxx.xxx.0.14 (?), 6.8.2010 13:39
Předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

No... asi takhle - při 190° asi jde spíše opečení než o uzení... a to k bezprostřední konzumaci ("vyuzeno" za hodinu). Když tak si nejdřív vyzkoušejte za 600 Kč "udírnu" na líh. Je fakt, že takhle, v dýmu upečená klobáska je docela chutná, na uzení bůčku, šunky a podobně se tohle absolutně nehodí. Vyudit v tomhle rybu - opět ji rovnou upečete...

v tom sudu určitě 190° taky nebylo :-)

KaGa

Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | 1, 2   
Kulinářské fórum - recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
Generátor kouře28.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře24.3.2020
Generátor kouře23.3.2020
Kaiserova elektrická udírna29.2.2020
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2020
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů