Milý hoste 127.221!
Tan kdo tady mate jste vy. Pokud by soudruzi z Číny napouštěli kámen nějakou impregnací tak by při zpracování nenatahoval vodu.Doporučoval jsem ho hlavně proto že jeho výhodou je nízká cena.
Pokud příjdete ke kameníkovi a budete si přát Českou žulu, tak to bude asi problém, jelikož (alespoň v našem regionu) se z ní vyrábí spíše vyjímečně.Navíc je to souhrnný nazev pro žulu, která se těží v Česku a ta má v každém lomu jinou strukturu odstín a většinou i jméno související s lokalitou kde se těží.
Co se týká tloušťky kamene 5-ku bych volil pouze u nepřenosných grilů s topenín na dřevo.Výhoda je vysoká pevnost, nevýhoda vysoká hmotnost a cena(pokud nechcete kámen velikosti tácku na párky).
Praskání materiálu při nahřívání ovlivňuje v největší míře jeho složení.Nedávno jsme zkusili grilovat na,,dvojce´´ z brazilské žuly a kámen vydržel i vysoké teploty bez jediné praskliny.
Všeobecně, pokud už nějaké praskliny vzniknou tak jsou věšinou povrchové a k úplnému oddělení materiálu nedochází.
PaKo