Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro grilování na žule lze použít kámen o tloušťce od 1 do 5 -ti cm.

Nejvhodnější a nejlevnější jsou druhy,,ČÍNA" a,,TARN".

Tloušťka 1cm je vhodná pro použití na plynu.Je rychle nažhavená a lze ji použít i na plynovém sporáku doma v kuchyni. Tím samým způsobem lze použít i kámen o tlouštce 3 cm ale je to energetivky náročnější.Žhavení trvá asi 10 min.,ale můžete zase o to dřív můžete vypnout příkon tepla.

Pro použití na venkovní grilování je ideální varianta topení dřevem.Doporučuji tloušťku kamene 3cm.Lze použít i 5cm ale je to podle mne zbytečně náročné nejen na energii ale i na regulaci teploty.Navíc při větších rozměrech je manipulace s ním jen pro tělesně zdatnější.

Z bezpečnostních důvodů je dobré mít kámen při rozměrech nad 30 cm v kovovém rámečku.Většinou se na něm udělají praskliny ale nerozpadne se úplně.Mně se stalo, že jsem to přehnal s topením takovým způsobem až se mi plotna prohnula ale nepraskla.

Pokud se podíváte na této diskuzi na vlákno,,Grilování na kameni",uvidíte tam pár fotek jakým způsobem lze kámen upevnit.

Při grilování většího množství je dobré mít po ruce nějakou špachtli nebo škrabku a připadné přípečky seškrabovat než se spálí.

Co se týká surovin lze tímto způsobem v podstatě cokoliv.Z masa je nejlepší vepřová krkovička nebo kuřecí stehna(vykoštěná).Ideální je když je maso marinované.

Lze grilovat zeleninu (taková cibule na kolečka...),péct bramboráky, no fantazii se meze nekladou.

JuPaKo

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 10 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika