Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zrovna jsem dostavěl udírnu, tak dávám k dispozici návod:
Materiál: beton, kameny, hebly(porobetonové cihly)10 a 5 cm široké, šamotové cihly, palubky,kamnové roury, svod k okapu, lepidlo na obklady, žáruvzdorné lepidlo, omítka na porobeton a vnější štuk.
Rozměry: udírna je od topeniště 2 m, výška udírny 1,75 m, rozměry udírny 80x80 cm.
Návod: Z betonu a kamenů udělejte základy. Pro topeniště a kouřovod asi 15 cm a pro udírnu samotnou 25 cm hluboké. Na topeniště jsem jako základ použil 2x hebl 10 cm a na to jsem sestavil topeniště z 20 šamotek. Na šířku 3 cihel 45 cm na délku jedna na dlouho a jedna na šířku 45 cm. na výšku 30 cm. to je cihla na stojato.Do zadní stěny zabudovat kamnovou rouru. Tunel na kouřovod jsem dělal na výšku 2 heblů 50 cm.(možno využít na sezení) tunel jsem vysypal pískem jak pod tak nad rouru. Celé jsem to přikryl heblama na ležato (pokud to budete používat na seezení, doporučuji připevnit na kouřovod pracovní desku na kuchyňské linky). Tunel si udělejte 25 cm široký, ať nemusíte zbytečně dořezávat cihly.
Samotná udírna: první šár jsem dělal z 10 cm heblů. Zabudoval jsem kouřovod a nechal ho tak dlouhý, aby končil ve 2/3 udírny(50-60cm) a ve výšce 30 cm od základů. Zbytek z 5 cm heblů. Ve výšce 3 šárů (75 cm)jsem udělal okno pro dveře(60x80 cm) a z palubek jsem udělal dno prostoru pro uzení a to tak, že jsem zakryl 4/5 "dna". volný prostor jsem nechal směrem k topeništi, aby se kouř pěkně "motal". Ode dna jsem postavil 4 šáry 100 cm. Stěny a strop jsem obložil palubkama (nezapomeňte na palubky upevnit lišty, aby se na ně mohly zavěsit tyče pro háky. Jako komín jsem použil 50 cm dlouhý svod k okapu(slabší). Spodek jsem roztřepi do "kytičky" jde to dobře kombinačkama a oblepil lepidlem na obklady. Nakonec jsem z heblů postavil i strop. Pak už jen omítku na porobeton a vnější štuk. Na střechu jsem použil vlnitý plech(ze sběrných surovin za 20 kč) a bylo hotovo. Počet heblů si spočítejte sami podle velikosti. Rozměr je 60 x 25 cm. případným zájemcům zašlu ilustrační foto.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika