Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já to dělávám tak, že si připravím česnekovou pastu v poměru 20 deka soli a cca dvě hrsti oloupaného česneku (na 10 kg masa). Pastu poctivě vtírám do masa, hlavně kolem kostí. Vložím do hrnce a druhý den maso přeložím. Po dvou dnech zaliju studeným slaným nálevem (10 l převařené vody a 30 deka soli) a pak jen chodím kontrolovat vůni a barvu laku. Po 3-4 týdnech je maso připravené k uzení. 
Před uzením maso ztužím v horké lázni 80°C po dobu 45 minut a věším do udírny.
Samotné uzení je velice závislé na konstrukci udírny, nicméně v mém případě (topeniště pod udírnou) udím cca deset hodin na 80° C.

Zatím se mi vždy maso povedlo...

Martin

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika