Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Je celkem jedno, jaký tvar víček na zavaření uzeného použijme. Vzhledem k výšce teploty době sterilace chytají dobře víčka s gumou, omnia i twist off.. Je dobře dodržovat určitá pravidla:
1. Se zavařením masa počítejme ještě před uzením, hned při nakládání. Neudíme maso s kostí naopak nezbavujeme je kůže. Platí to především pro bůčky.
2. Nelákujeme maso příliš dlouho, s výhodou nastřikujeme
3. Neudit zbytečně dlouho a vysokou teplotou. Počítáme s tím, že zavařením maso změkne 
4. Můžeme sterilovat uzené ještě teplé přímo z udírny. Zaléváme teplou osolenou vodou nebo vývarem. Ušetříme tak čas, energii, aroma i konzistenci masa
5. Nálevem neplníme sklenici tak vysoko jako třeba okurky. Víčko by mohlo nechytnout
6. Sklenice bez zúženého hrdla - tzv. masovky se mi neosvědčily o nic lépe. Kusy masa beztak nevyplní obsah sklenice úplně. Smysl by to mělo u zavaření tlačenky nebo výrobě šunky přímo ve skle (jako šunkovar). I tyto sklenice se špatně vyklápějí kvůli pístovému efektu. 
7. Zavařené maso bez autoklávu či opakované sterilace je polokonzerva. Uskladňuje se v chladnu a neslouží k dlouhodobému skladování

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika