Také Vás zdravím,
základní chyba, kterou děláte je, že chcete grilovat steaky na briketách. I když si koupíte originál brikety Weber, které vydrží hořet několik hodin a dají se znovu rozpálit nedostanete se nad 220 °C.
Pro grilování steaků je nutné si koupit dřevěné uhlí a to následně rozpálit v zapalovacím komínu. Nebudu Vám radit přímo Weber uhlí, i když s ním mám nejlepší zkušenosti. Je to na Vás, vyzkoušejte. Platí pravidlo, že čím tvrdší je uhlí a déle se rozpaluje, tím větší teploty dosáhnete (klidně přes 300 °C na pizzu).
Připravte se na rozpalování přes 40 minut v komínu a teprve poté jej vysypejte do grilu. nechte otevřené průduchy a teprve poté s nimi korigujte teplotu.
Množství na 47 cm by mělo být na dvě dávkovací misky (já dávám plný komínek téměř pokaždé)