Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdravím, vepřovou kýtu bez kosti (kusy 1-1,5 kg) nasolím a pořádně do masa sůl vetřu.Na kilo masa 20-22g soli, trochu oklepu a naskládám do nádoby.Nechám 3 dny naložené nasucho.Po této době udělám lák z převařené vody do které dám 50-60g soli na litr vody.Nechám vychladit aby lák nebyl teplejší než maso.Do nádoby naleji lák a rovnám maso těsně k sobě.Vytlačím vzduch, překryji prkénkem a zatížím žulovou kostkou.Vložím do lednice ve které je 3-5C (je k tomu určená).Každý týden maso přeložím, spodní kusy nahoru a vrchní dolů.Maso mám naložené 6-8 týdnů.Jednou za tuto dobu mněním lák.Před uzením maso rozehřeji v teplé vodě 80C asi 45min, osuším a vkládám do vyhřáté udírny 80C na cca 45min.Pak teplotu stáhnu na 60-70C a udím 8-10hod.Snad jsem trochu pomoh.Uzení zdar, rpstylle@seznam.cz

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika