Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Zdaravím,

dlouho jsem se odhodlával ke stavbě zahradního krbu.Předtím než jsem začal, snažil jsem se sehnat co nejvíc informací, aby také vše následně fungovalo, jak má. Možná to někomu tedy pomůže... Stavba trvala cca 4 měsíce a náklady se pohybovaly okolo 40000Kč (kupoval jsem takřka vše). Jedná se o betonové štípadné bloky (BROŽ), tepelně namáhané části vystavěny šamotky. Komín stavebnice pruměr 200 cca 4m (následně doplněn o turbo hlavici pro lepší tah).

Do udírny se topí pod krbem. Kouř je přiveden ocelovou rourou která je dlouhá cca 1,5m a obsypáná pískem. Udírna je zadní strany krbu a je obložená zevnitř palubkou. Výstup udírny je napojen ocelovou rourou s klapkou do komínu od krbu.

Samotný krb je vystavěn ze šamotových cihel, kde jsem se snažil dodržet odrazové zrcadlo a následně v komínu vytvořil zpětnou smičku na padající plyny z komínu.

Na co doporučiji se nejvíc zaměřit, je šířka komínu. 200 roura Vám opravdu neodvede všechen kouř pokud máte velky vstupní otvor do krbu a bude vám to kouřit do prostoru.

Jedná se o krb s udírnou + skříňka, vodovodní baterie, umyvadlo, světla, zásuvky.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 14.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika