Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pokud vím, tak tkhle "mrazuvzdorný" jsou z brukvovitých jen kadeřávek (Brassica oleracea var. sabellica), listová kapusta (Brassica oleracea var. acephala) a růžičková kapusta (Brassica oleracea convar. gemmifera).

O tom, že by se v našich klimatických podmínkách daly květák (Brassica oleracea convar. botrytis) a brokolice (Brassica oleracea var. italica) dopěstovat do semene nebo dokonce přes zimu opravdu nevím.

Pokud jde o domácí pěstování brokolice, je výhodné pěstovat brokolici stonkovou (Brassica oleracea var. italica convar. calabrese), která místo jedné kompaktní růžice tvoří v každém zálístu růžici malou. Nebudu hledat obrázky, ale je to jako růžičková kapusta ale místo růžiček brokoličky. Její odrůdy jsou odolné proti dlouhému dni a tak není tolik sezónní jako ta b.květáková a květáky (bílý a "Romanesco"). Pokud jde o obsahové látky, je lepší si dát 2× do měsíce porci brokolice, než užívat tabletky typu "Magne B6". Ono to cenově přijde na stejno (pokud brokolici kupujete), ale pokud máte vlastní brokolici, tak si nejen pochutnáte, ale i prospějete tělu i prací na zahrádce.

SfK.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 11.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika