Proč odešel kocourek a jak ho chytit?



Stránky: 1,  2,  3   
host - 196.146 (?) 
31.3.2010 17:45, zobrazeno: 90074x

Dobrý den. Prosím o radu. Máme 2-letého kocourka. Dostali jsme ho, když mu bylo asi 5 týdnů, jeho maminka byla napůl toulavá kočka. On sám je zvláštní, nenechá na sebe moc šáhnout, hned kouše a škrábe, ještě mě snese, ale děti, pes, druhá kočka a zbytek rodiny se mu zdaleka vyhýbají. Je obrovskej. Nemňouká, ale jen jakoby "vrká". Vypadá pěkně šelmovatě.  Dali jsme ho vykastrovat když mu byl rok. Přesto od nás před 3 týdny odešel. Hledali jsme všude, až se nám přihlásil jeden místní děda, který má zahrádku asi 3OOm od našeho domku, že tam k němu kocour občas chodí už rok. Okolo jsou zarostlé louky a lesy. Když jsme ho tam šli ale hledat, už se neukázal ani dědovi, ten ho tedy 2 týdny taky neviděl. Občas mu tam nechám pár granulí, které do rána zmizí. Asi tam někde je. Ale proč se nám neukáže? Většinou přišel, když jsem ho volala. Máme takové svoje speciální volání Problém je, že mezi zahrádkou a naším domkem je dost frekventovaná silnice. Ani nemůžu pomyslet na to, že jí celej rok přecházel. A to máme vedle domku až k té silnici les a další louku, kde si mohl krásně užívat. Ráno šel vždy ven a vracel se odpoledne, každou noc spal doma, někdy si dokonce celej den schrupnul u dětí na palandě. Co máme dělat? Poraďte, prosím. Už mě napadl i myslivecký sklopec, kam dám granule a uvidíme, jestli se chytne. Ale nechci, aby si nějak ublížil. Jen zkontrolovat, jestli je to opravdu on a jestli je vpořádku. Řikám si, že ho třeba ťuklo auto a on zapomněl cestu domů. Nenapadá vás, proč odešel?? Měl se tu dobře. Mám ho hrozně ráda

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 177.212 (?), 1.4.2010 0:40

Řekla bych, že v tuhle chvíli už s tím nic nenaděláte, bohužel... Buď se vrátí sám nebo ne. Spíš se, ale domnívám, že se nevrátí, ať už protože nemůže nebo má domov někde jinde.

Osobně se přikláním spíš k tomu kočky ven samotné nepouštět, zvlášť pokud na to nejsou od začátku zvyklé či změní prostředí.

My chodíme pod dohledem, případně na kšírkách. Jednou se mi kocourek přesto ztratil a už domů netrefil. Naštěstí jsem po několika hodinách hledání a oslovování všech možných lidí, ho jedna paní donesla. Ztratil orientaci a nakonec došel do kočičího penzionu. Nechci ani domyslet jak by to dopadlo kdybych ho nešla hned hledat, pravděpodobně by pokračoval dál a kdo ví kde by skončil.

Ono totiž stačí, aby začal něco honit a když se rozkouká už může být daleko.

Přesto držím pěsti.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 185.138 (?), 3.4.2010 14:36

Existují odchytové sklopce, používají je některé kočičí útulky, zkuste přes kočky on-line někoho najít. Ale snědené granule nejsou žádný důkaz, kočky jsou pátračky ohledně volných granulí :-). Navíc kočičák zvyklý na přikrmování půjde zase k někomu na stravu.

Vy se děsíte lesa a silnice, mně zlikvidovali velice plachého kocoura (fakt plašan) dva utíkací psi, které si majitel není schopen zabezpečit. Sousedům koupí nová kuřata, nebo slepice, já mám smůlu. Pinďa zahynul 50m od mého plotu. Taky mi chybí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 118.44 (?), 3.4.2010 17:42
Kočka je velice roztomilé a přítulné zvíře, sám mám doma tři na chytání myší, ale pokud se s ní stane toulavá kočka tak by jste se divili jaká je to šelma a kolik dokáže zlikvidovat malých zajíčků, koroptviček a zpěvných ptáčků.Kocoury většinou vede k toulání jaro, a nebo se jim to prostě zalíbí a možná se vrátí na podzim až budou mít hlad a bude jim zima, pokud je nechytne myslivec nebo pes atd.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 196.146 (?), 4.4.2010 11:00

Pro majitelku Pindi: Achjo, to je hrozný!!! Chudáček malej To je mi upřímně strašně moc líto!!! A jak to dopadlo s majitelem psů?? Je vůbec nějaké právo na potrestání? Pokutu a tak. Třeba by si majitel příště psy více hlídal a nestalo by se to i jiné kočce, ale nedělám si iluze.  A kocourka to už nevrátí!!! 

Je mi jasné, že divoce žijící kočka zlikviduje nějaké zajíčky, ptáčky, myši... je to příroda. Ale kolik zajíčků, bažantů... zlikvidují na podzim myslivci??

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 185.138 (?), 4.4.2010 12:29

Pokud majitele psů nejsou schopni umravnit přímí sousedé, tak já už vůbec. Nějaké úřední jednání je na vesnici často otázka msty do desátého kolena, na to nemám. Většina lidí vidí, že je koček každé jaro dost, což je díky nezodpovědným lidem pravda. Že člověka stojí zdravá, očkovaná kočka tisíce, to už nevidí.

Ještě dodám, že bratranci se vrátil kocour po roce, jakoby nic, prostě tady jsem a kde je žrádlo? Přijde tak dvakrát do týdne a víc nechce.

Přeji vám, ať se váš tulák zdravý vrátí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
host - 60.26 (?), 4.4.2010 17:34

proč odešel? protože jste ho nechala vykastrovat zkuste to udělat manželovi také vás opustí

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
               
host - 118.44 (?), 4.4.2010 20:02
Myslivci jistě také zlikvidují hodně zajíčků nebo bažantů, ale také je přikrmují a pokud je jich nedostatek tak je v bažantnici chovají nebo dováží zajíce z jineho okrsku kde je jich dostatek, atd.Myslivost není jen o tom že si zastřílím a zadarmo se najím.P.S Nejsem myslivec, ale trošku vím co to obnáší.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                  
host - 118.44 (?), 4.4.2010 21:02
Kdyby jsem chtěl být moc škodolibý tak vám napíšu jistě jste nezodpovědná vy, asi tak jako ten co mu utekl pes, protože vám také utekl kocourek a když ho ten pejsekl zakousl tak bych vám napsal holt je to příroda, tak jako vy píšete že kočka taky zakousne kde co a nedá se nic dělat, je to příroda.Tomu se říká lovecký pud a je velice těžké je tomu odnaučit, zrovna tak jako některé kočky toulat.
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Chemický Alí - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1247) - 4.78 (?), 4.4.2010 23:41

Mno, v konečném důsledku jste škodolobý až běda, ale takovou formou oklik a obezliček, že je to pomalu zábavné.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2,  3   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?30.4.2024
Úprava vody magnetickým polem29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?29.4.2024
Po zateplení domu problém s hlodavci na půdě -> jak jim zamezit lézt mezi polystyrenem a hrubou?28.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů25.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika