Tak vidíte, není zahradní jako zahradník a jeden takový, který mi před lety prodal taxus baccata s trvzením, že tento je určitě ten, který není jedovatý, podotýkým, že to nebyl japonský kultivar, byl také zahradníkem.
Dobrý den, nejsem odborník na pěstování tují, proto se obracím n Vás kteří máte zkušenosti. Mám živi plot z tuji (Thuja occidentalis) a začali se na některých tujích objevovat semínka (někde v malém množství, ale některé tuje jsou úplně obsypáné) jak jsem se dozvěděl jedná se o semenáče. Možná se teď zeptám blbě, dá se tomu nějak zabránit (omezit), nebo se to musí vykopat a zasadit nové tuje.
Děkují za odpověď.
Proč byste je vykopával??? To, že mají šištičky je přece známka toho, že jim je u vás dobře!! Tuje na ploty se řízkují, nejsou to žádné semenáče (nebo tomu tak říkáte, protože mají plody?). Lída
Mě se tůje vysemenily, semínka zapadly mezi obrubník a dlaždici kde je vlhko a taď mám asi třicet tmladých tůjí. dnes už mají víc jak půl metru. Když jsem to řekl v zahradnictví, čučel jak puk. Petr
Dobrý den. Co je na tom tak pozoruhodného? Thuja se běžně množí výsevem, pokud nepotřebujete uniformní habitus. Všechny kultivary které se dnes sází vznikly z výsevu a protože se některé semenáčky lišily od původního matečného stromu, tak se dál množí řízkováním. Zcela běžná záležitost. Stanislaw
Tak vidíte, není zahradní jako zahradník a jeden takový, který mi před lety prodal taxus baccata s trvzením, že tento je určitě ten, který není jedovatý, podotýkým, že to nebyl japonský kultivar, byl také zahradníkem.