Stále zelená dřevina v květináči



host - 217.26 (?) 
21.3.2016 4:37, zobrazeno: 5336x

Dobrý den,

chci zasadit do venkovního květináče stále zelenou, ne moc vysokou, rostlinu. Poradíte jakou?

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
   
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 21.3.2016 9:12

Si tam vysaďte to co se vám líbí. Já to taky tak dělám, mám v květnáčích tak deset druhů jehličnanů a i pár listnáčů. Všecko tam roste. No a že by to v květináči moc vyrostlo, toho se bát nemusíte.  I když tam vysadíte borovici, tak v květináči zůstane navždy malá, tam prostě 20 metrů nedoroste.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 49.39 (?), 21.3.2016 11:45

Ano, jde vysadit všelicos: borovice, smrky, jalovce, tůje, odolnější cypřišky.

S listnáči je to horší: jakž takž nejlépe asi zimostráz - Buxus, ale ani ten není spolehlivý). (Ferdo - Vy máte v květináčích stálezelené listnáče? A kterým se u Vás daří nejlépe?)

Po městech (a i semtam na vesnicích) občas jsou vidět (hlavně betonové) květináče s dřevinami: koukejte se kolem sebe a inspirujte se tím, co tam vydrží.

Josef.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 24.3.2016 8:22

No Josefe nečekal bych, že zrovna vy budete hnidopich, co se vyžívá v provopisných chzbách druhých. Copak nevíte, jaká jeprvní zásadainternetových diskuzí? No přece : Co napíšu, nikdy po sobě nečtu, rovnou mačkát odeslat. No a ty chzby? je jich tam mnohem víc než jedna, hned v první větě jsou dvě. smiley

V květináči mám se stálezelených listnáčů jen ten krušpánek, a ještě snad levanduli, jestli ji lze označit za stálezelený listnáč.  Ta dokonce přes letošní zimu znatelně přirostla. Jinak čemu se daří nejlíp? Myslím, že je to jedno, že roste všechno. Spíš se mi nedaří v květináčích pěstovat některé byliny, jako je třeba máta, meduňka nebo vlčí bob. Ne, že by to uschlo, ale prostě to není nějak ono.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 217.26 (?), 24.3.2016 3:32

Děkuji za odpověď. Jenom chci doplnit, že květináč má průměr 25 cm. Nebudu muset jednou začast rostlinu vyjmout a zakrátit jí kořeny jako se to dělá u bonsají?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 42.151 (?), 24.3.2016 6:51

Bude problém se zaléváním..

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
Ferda Mravenec - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (2064) - 247.50 (?), 24.3.2016 8:12

Nebudu muset jednou začast rostlinu vyjmout a zakrátit jí kořeny....já jsem to nikdy nedělal. Ale zase celkem b... á otázka. Co chcete poradit, když zřejmě ani vy nevite co to bude za stromek?  Bych řekl, že to moc prožíváte, když si něco koupíte, už to bude v květináči, kde to můžete klidně několik let ponechat. Možná to budete chtít přesadit spíš z estetických důvodů, že se vám ten původní květináč nebude líbit, tož to strčte do nějakého hezčího, o něco většího a pak nemusíte nic několik let řešit. Stačí zalévat, případně trošičku přihnojovat a to můžete dělat lněkolik let a pak se uvidí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika