Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro pana Petra France, zahradnictví Franc.

Ze své zkušenosti to mohu potvrdit, že ty Araucarie u nás jsou reálně schopné přežít i tak vysoké minusové teploty, jak uvádějí Angličané v té své publikaci. Teda -24 až -28°C je opravdu zcela reálných.   Ale dodávám, že jenom u araucarií vysazených u nás ve velice vhodných podmínkách, tak, jak to popisujete ve druhém odstavci...

S mojí araucarií ( byla venku vysazena před 35 lety) jsem si to ověřil již v osmdesátých letech, kdy přežila bez jakéhokoliv zakrytí dokonce - 29 °C.

Pochopitelně, každá zima je samozřejmě jiná, Vzpomínám si, že tehdy napadlo pomerně hodně sněhu  (asi 30-40 cm) a setrvávalo to tak poměrně dlouho beze změn (leden i unor).

Dle mého názoru nejhorší jsou ty zimy, kdy dochází k častým změnám počasí, zejména když se silnější mrazy střídají často s oblevami a navíc i s několka příjemnými slunečnými periodami... Pak ten mráz udělá na rostlině četná poškození a araucarie má co dělat aby to následně přežila... Avšak více jak 20 - leté rostliny už s tím u nás problém nemají. Chce to teda vydržet prvních 20 let, pak už to jde..

Ještě závšrem bych dodal, že je potřebné se naučit rozlišovat, co je u araucarií poškození vážné a co jsou jenom "kosmetické vady". Je tím myšleno prasknutí dřeva těsně nad zemí (s následným výtokem bílého "kaučukového mléka", nebo jenom vcelku neškodného spálení jehličí mrazem na podzim a na jaře... Já vím, nevypadá to hezky, ale nic se neděje, rostlina to přežije a u nás je to vcelku běžné, pokud to zasadíte na ne příliš vhodné místo... O tom, kam araucarie vysadit, už tady bylo toho popsáno hodně, nebudu se opakovat... Mimochodem, vy sám o tom výstižně píšete ve druhém odstavci vašeho příspěvku. Postačí to, že se zájemci o pěstování toho budou držet... Především výber vhodného stanoviště si třeba dobře, ale velice dobře promyslet předem...

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika