Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Oběma moc děkuji,

toho provázku koukalo posledních asi 5cm, už jsem to odstřihla, z plastové síťky taky už moc obrat nešlo, ale co bylo dostupné je pryč.

Zcela barbarsky jsem modřín vykopala (stejně bych se musela u kořenů víc šťourat kvůli přiškrcení) a přesadila o 20m dál, kde bude mít mnohem lepší stanoviště, ne tak vlhké a zcela osluněné. Kořeny byly rovnoměrně silné a po celém obvodu, dokonce i očekávaný silný kůlový nebyl zas takový problém, byl stejně silný jako kořeny postranní a jen metr a půl hluboko - možná právě díky původnímu přiškrcení síťkou.

Bal měl v nejužším místě 1,5m průměr, tahali ho 4 chlapi na paletě opatřené kolečky - na to bych opravdu nestačila indecision  (stačilo to celodenní kopání jámy k výsadbě) - tak uvidíme. Dostal 3 kůly, zálivku do jámy před výsadbou a bohatě mulče, živé větvičky v koruně jsem komplet ostřihala na 20cm - přemýšlím, že část živých silnějších větví půjde ještě na jaře pryč, až nebudou hrozit mrazy - ale bal se povedlo přesunout bez většího poškození, tak uvidíme, jestli to bude nutné, nejspíš počkám, jak se bude chovat na jaře. Je to hodně radikální, ale doufám, že to bude stromku nakonec ku prospěchu.

Jojo, my amatéři se občas rozhodneme pro celkem ztřeštěné akce laugh - před 3 lety přesazovaný 25-ti letý tis, byl jednodušší, měl velmi kompaktní bal a roste zcela bez následků, od té doby má dokonce o 20% delší přírůstky.

V létě ještě doplním, jak stromek dopadl, jestli se chytil. Ještě jednou díky, M.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 15 a číslo 15.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika