Protirakovinové jablko



Stránky: 1,  2   
wels - (7) - 173.33 (?) 
6.8.2017 13:51, zobrazeno: 10411x

Zdravím.Našel sem na internetu zajímavý článek.Výzkumníci z Nového Zélandu, kteří pečlivě zkoumali vybrané odrůdy světového sortimentu kvůli možnému léčebnému účinku u rakovinových onemocnění nedávno zjistili, že Hetlina obsahuje množství fenolických látek, které jsou známé svými protirakovinnými účinky. A má jich dokonce třikrát více než je průměr. Toto množství by mohlo nejen pomoci se zákeřnou nemocí, ale podle vědců se může projevit i zlepšením celkového zdravotního stavu toho, kdo jablka odrůdy Hetlina konzumuje.Obsahuje vysoké množstvé antioxidantů a navíc i mnoho dalšíc prospěšných látek.Koukal jsem, že na Novém Zélandu už je odrůda nějaký čas k prodeji na několika místních eshopech..U nás sem jí na eshopech nenašel.Rád bych si zakoupil několik kusů.Snad jí někde seženu.Víte prosím někdo víc informací o této odrůdě? A jaká jsou vůbec ta nejzdravější jablka na našem trhu? Najde se nějaký odborník, který o tom něco málo ví? Děkuji.

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 157.239 (?), 6.8.2017 14:09

...a než na něj narazím, pokřoupu tři jinačí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 6.8.2017 17:07

No, nevím. Jablko Hetlina jsem nikdy neviděl, ale Dvořák s Vondráčkem píšou, že je to krajová odrůda Domažlicka. Že by odrůda z Chodska dorazila na Nový Zéland? Pěstitelsky s ní asi problém nebude, ale podle popisu není moc k jídlu.

Hetlina
Hetlina
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
wels - (7) - 173.33 (?), 6.8.2017 17:33

Děkuji za poskynuté foto.Zajímavé.Popis chutí je úplně odlišný.Na jednom uvedeném serveru píší, doslovně (A delicious eating apple.) Jak chutná doopravdy tedy můžeme nejspíš jen hádat.Ovšem je to skutečně tak.Je k prodeji na několika místních eshopech a píše se o ní na několika portálech.Konkrétně např zde :

Hetlina 1

Hetlina 2

Hetlina 3

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
PP. - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (6450) - 9.135 (?), 6.8.2017 17:34

Hledáte kvadraturu kruhu. Jablko obsahuje co obsahuje, neb je to jablko. Některý má víc čehosi, jiné méně něčeho. Ale v globále je to furt jabko. Takže hledat nejzdravější je podobné, jako hledat nejzdravější uzený. Samozřejmě, když se produktu dodá odpovídající marketing, a najde dostatečně zpitomělý trh, je prodejný vcelku cokoliv. Akorát v naší drobné kokotlině je ten trh poměrně malý a relativně málo zpitomělý, takže tady je nějakej starodávnej šklíbák neprodejnej. Z toho důvodu ho tu taky nemůžete sehnat.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
konvalinka - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1285) - 240.228 (?), 6.8.2017 17:58

Určitě jsou jablka zdravá, o tom žádná, ale třeba můj táta je zbožňoval, jedl ne jedno, ale tak 5ks denně - umřel v 50 na infarktno.Je to stejné jako s ostatníma superzdravíma potravinama: Musel by jste jich sníst tunu, aby jste to na zdraví výrazně poznal a je jedno jestli Hetlinu, či jonatánawink z vaší zahrádky.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 162.23 (?), 6.8.2017 22:07

Hetlina je zajímavé, chutné jablko, překvapení letošní skládky (dá se dohledat zde na fóru pod příslušným názvem i s fotem plodů). Málo se kazí, poškození korkovatí, podobně jako u Panenského. Je ploššího tvaru, lehce navoněné chuti. Snad se i někde množí (Holovousy?). O jeho údajných antirakovinných vlastnostech jsem též četl, ale příliš pozornosti jim něvěnoval.

Zdraví Mittwoch

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
GPavel - (12) - 28.97 (?), 31.12.2019 12:38

Odolnost proti infarktu jezením jakýchkoliv jablek moc nezvýšíte. U infarktu bývá na vině spíš chlór z pitné vody, než nedostatek ovoce.

Zato mají jablka úžasné čistící schopnosti a působí ve střevech podobně, jako třeba draze kupovaná chlorella. Zbavují tělo těžkých kovů a dalších škodlivin. Proti rakovině působí při pojídání jablek hlavně to, když je sníte i s jadérky. Jadérka všech nechemizovaných jablek mají protirakovinné účinky. U jablek z obchodu se ale obávám, že jejich přidaná hodnota, tedy zbytky postřiků, hnojiv a prodejních leštidel, spíš rakovinu způsobují. Stejně tak bych se z opatrnosti raději štítil odrůd vzniklých genetickou modifikací.

Jablek nemusíte jíst tunu. Stačí jíst jen ta přirozeně pěstovaná. Mám s tím osobní zkušenosti. Dceři změna potravin za nechemizované a vody za čistou pomohla od berlí.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
            
Optus - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (273) - 99.36 (?), 1.1.2020 1:24

To GPavel: jadérka z jablek jím desítky let, protože jabka jim celá, tak jak jsou, jen odtrhnu stopku. Jadérka si vždy dám za škraň a pak je rozkusuji. Jabloně stříkám minimálně či vůbec, přesto infarkt myokardu i raka jsem dostal.... Pitnou chlor 

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
         
host - 14.170 (?), 7.8.2017 7:23

S podobným marketingem (Polyfenoly, antioxidanty) tlačí družstvo Melinda (Trentino) Kanadskou renetu.

V.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  1,  2   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika