Pink Lady



Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1597) - 165.146 (?)
4.11.2018 8:52

Pěkné kousky pane mino AB a oprávněná radost.Jíst svoje vypěstované růžové krasavice je zážitek.Jak vidno Vaše péče se vyplácí.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   Předchozí příspěvky  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1597) - 165.146 (?), 4.11.2018 8:52

Pěkné kousky pane mino AB a oprávněná radost.Jíst svoje vypěstované růžové krasavice je zážitek.Jak vidno Vaše péče se vyplácí.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
mino BA - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (149) - 3.73 (?), 25.12.2018 10:02

Krásne, veľké a delikátne jablko. Aj mesiac po obratí bez akéhokoľvek náznaku v zmene konzistencie, vizuálu, či organolepticky významnejších ukazovateľov. Skladované vo vínnej chladničke pri +7°C..      mino BA


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1597) - 165.146 (?), 25.12.2018 12:27

Pink Lady - Před pár dny jsem poprvé ochutnal tuto krasavici.Nevtíravá sametová sladkost je již znatelná.V pozadí se už začíná projevovat výtečná svěží příchuť.Zatím dosti tvrdá dužnina s bohatou šťavnatostí.Podobná tuhost jako Kanzi před měsícem.Nyní Kanzi v konzistenci a chuťově excelentní.Další test Pink Lady asi za měsíc, má ještě čas.Světová chuťová špička klubových odrůd vyžaduje standartní péčí a příslušné pěstitelské tvary.Odměnou jsou pak netušené příchutě těchto odrůd.Objevujte, nenechte se stáhnout do průměrnosti.

Zahradě zdar - Mičurin II  (470 m)

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
vyslouzil - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (18311) - 236.1 (?), 5.1.2019 10:15

Pink Lady... Světová chuťová špička klubových odrůd vyžaduje standartní péčí a příslušné pěstitelské tvary... Objevujte, nenechte se stáhnout do průměrnosti.

Oceňuji ovocnářské zaujetí, znalosti i pěstitelské výsledky pana Polehly. To, co chci říci, není namířeno proti němu, myslím to obecně..
   Jste-li podobní nadšenci a odborníci, jděte do toho. Pokud jste běžnými konzumenty v podmínkách sotva průměrných, chcete mít zahradu i pro radost a aby si v ní hráli děti, pak radši neobjevujte.  Nechte to na odbornících ve výzkumných ústavech a šlechtitelských stanicích. Pěstování ovocných stromů je dlouhodobá záležitost, napravování omylů trvá roky a život je krátký. Klidně se nechte stáhnout do průměrnosti - ta odrůdová průměrnost, vyšlechtěná v tuzemsku, je na vysoké úrovni a do našich podmínek se hodí. Standartní péče cizokrajných klubovek je eufemizmus, spočívá v intenzivním tvaru, bezplevelném úhoru, výživě, pravidelné závlaze, chemické ochraně... Zahrada pak místo kousku přírody u domu se stává laboratoří a dobré výsledky navíc nejsou každoroční.
    Neopouštějme to dobré, co vymysleli a vyšlechtili naši předkové a současní odborníci. Všichni máme plná ústa dopadů globalizace, diktátu unie, ztráty národní hrdosti a tradic, ale sami se chováme opačně. Být ovocnářským patriotem není nic, za co bychom se měli stydět.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Ivan Hlavatý - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (4384) - 234.116 (?), 25.12.2018 16:31
Mino BA: Krásny výpestok. Každá odroda má geneticky zakódované predpoklady, ktorými je determinovaná doba jej dozrievania a tiež tá veľmi dôležitá vlastnosť, ktorú označujeme ako 'shelf life'. Budem radšej používať slovenský výraz skladovateľnosť. Cenné pre záhradkára sú najmä tie odrody, ktoré majú dlhú skladovateľnosť (jedným dychom ale treba dodať, že s čo najpomalšou postupnou stratou šťavnatosti, konzistencie dužiny a celkovej chuti plodov). Genetikou niekedy zatrasie prostredie, najmä priebeh počasia, ktoré môže obdobie dozrievania posunúť plus-mínus rádovo aj o týždne (a tiež ovplyvniť aj dĺžku skladovateľnosti) - najlepším príkladom je tento rok. Odroda Pink Lady patrí k tým cenným odrodám, ktoré sa dajú dlho skladovať a pritom si zachovávajú spomínané kvalitatívne parametre. Vzácnosť týchto odrôd tkvie v tom, že: V novembri síce máme spústu kvalitných odrôd na jedenie, ale v januári ich je menej, aj keď ešte stále dosť. V marci ešte menej a v máji už len zopár. Je to ako horská etapa na Tour de France - na úpätí Col du Tourmalet, Mt.Ventoux či Col du Galibier je ešte pokope takmer celý pelotón, postupne ale zostáva len širšia skupina najlepších vrchárov, z ktorej postupne odpadajú ďalší a ďalší cyklisti až na vrchole kopca zostane (väčšinou) len jeden - v ten deň najsilnejší vrchár. Z mojich odrôd jabĺk (Pink Lady nemám, len jej potomka Karneval) pôsobia momentálne najsviežejšie Admiral, Braeburn, Fuji, Topaz, a kupodinu zatiaľ aj Lucy, Karneval, Heliodor a Ligol. Táto štvorica ale postupne začne strácať kontakt, veď zatiaľ sme - obrazne - len v prvej štvrtine Tourmaletu. IH (všetky spomenuté odrody sú na fotkách).








Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
morvai - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 166.60 (?), 4.1.2019 23:10

Ja tu mám jednu fotku ešte z konca apríla minulého roku.Najchutnejšia z tých odrôd v tom čase bola pre mňa určite Rozela.Nemám doma pivnicu, jablká skladujem v starej komore, ktorá má steny z nabíjaniny, a aj v priebehu leta je tam vždy o 15 stupňov menej ako vonku.Vždy na jeseň dávam do miestnosti aspoň štyri vedrá vody, aby som zabezpečil potrebnú vlhkosť.

apríl 2018
apríl 2018
Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Marek-TT - Zlatý Zahrádkář .Zlatý Zahrádkář. (682) - 235.1 (?), 5.1.2019 14:14

Všetky jablká na obrázku vzhľadom na pokročilú dobu vyzerajú veľmi dobre, okrem Topazu. To ma dosť prekvapuje, lebo Topaz patrí medzi dobre skladovateľné odrody s relatívne dlhou výdržou. Skôr by som povedal, že v danej dobre bude na tom Rubinola horšie.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
morvai - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (158) - 166.60 (?), 5.1.2019 15:30

Ano výzorovo na tom bol na fotke Topaz najhoršie, ale chuťovo z tých odrôd na fotke bol za Rozelou spolu s Jonagoredom určite najlepšie.V tom čase chuťovo Rubinola a Karneval značne zaostávali.Tá Rozela bola v tom čase ešte aj dosť šťavnatá.Na jeseň som mal prvé plody na Admirále, Lucy, Kanzi a predpokladám že tie budú na tom ešte lepšie.Pozrel som si ináč dátum v mobile ked som tie fotky robil, a bolo to presne 29.4.2018.


Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1597) - 165.146 (?), 26.1.2019 11:24

Včera jsem byl pro jablíčka a všiml jsem si jak se Pink Lady začíná barevně zvýrazňovat což je neklamný znak začátku konzumní zralosti.Dnes s manželkou ochutnávka a dopadla výtečně.Chuť je již výrazná, konzistence dužniny pro konzumaci mnohem lepší než před měsícem, vysoká šťavnatost a z fotek jasně vyzařuje její vitalita a celková kondice.Předpokládám, že vydrží s přehledem do půli března i déle pokud se nesní dříve.Pro šťastné majitele této odrůdy jen věcnou poznámku.Při konzumaci si dáme načas.V ústech ji podržíme trochu déle pečlivě rozmělníme a lechce pomocí jazyka přilačíme k hornímu patru úst a pak nám odhalí tu neuvěřitelně skvělou a nenapodobitelnou chuť.Nehltat, vychutnat.

Zahradě zdar - Mičurin II








Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
                     
Mičurin II - Diamantový Zahrádkář .Diamantový Zahrádkář. (1597) - 165.146 (?), 9.11.2019 9:53

Pink Lady - 2019 - štíhlé vřeteno + malá větvička v Elstaru

Vybarvuje velmi pozdě.Snímek č.1 na začátku října v porovnání s Fuji Raku Raku.Snímky č.2 a3.Dva týdny před sklizní provedeno odlistění v zóně plodů (2)a výsledek (3) před sklizní 8.listopadu.Trochu jsem zaspal, příště odlistím dříve.Poslední dva snímky plody na větvičce Elstaru.

Letos měly plody nevyrovnanou velikost.Což v případě Pink Lady opravdu rozdíl chuti neovlivňuje to mám vyzkoušeno.Plodnost v mých podmínkách není závratná ale to nevadí upřednosťuji kvalitu před kvantitou.Je to doplněk mého sortimentu jablek pro svoji úžasnou chuť a za tím účelem byl pořízen.No ještě mám v záloze vysázený nový klon této vynikající sorty.Zatím neplodí.

Zahradě zdar - Mičurin II (470 m)











Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
Pokračování této diskuze (další příspěvky)  |  <  6,  7,  8,  9,  10  >   
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Propojení dvou topení17.3.2024
Propojení dvou topení16.3.2024
Zapalování Husqvarna 40 nehází jiskru13.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Propojení dvou topení11.3.2024
Další příspěvky > 
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika