Při poskytování těchto stránek nám pomáhají soubory cookie. Používáním stránek s tím vyjadřujete souhlas.
Další informace.
Ú v o d n í   s t r á n k a  |  Reklama   
Zahradní domky.cz
Chatky, zahradní domky a domky na nářadí, dodání po celé ČR.
Nábytek Vladeko
Dřevěný zahradní nábytek, doprava po ČR zdarma


Jabloně > Narašené rouby

Narašené rouby


host - xxx.xxx.237.133 (?)
10.4.2017 23:41, počet návštěv: 3269
Přejít na: tento příspěvek (zjistit adresu)

Plánuji tento týden roubovat jabloně za kůru. U některých roubů uložených v lednici jsem však zjistil určitý stupeň narašení. Má smysl takové použít na roubování, event. po narobování je zakrýt do mikrotenu na nějaký čas?

Lucas

Připojit reakci   
recepty na vaření, uzení, zavařování, vína, destiláty
   

Narašené rouby


Pavel_CZ (249) - xxx.xxx.98.91 (?)
11.4.2017 7:59
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Roubujte a niceho se nebojte... obzvlast u jabloni, tam to chyta samo

Připojit reakci
      

Narašené rouby


host - xxx.xxx.184.133 (?)
11.4.2017 9:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Můžete je po naroubování přetřít latexem s vodou (díl latexu na dva vody), nebo stříknout nějakým olejem pro menší výpar. U jabloní a hrušní je to vcelku bez problémů, peckoviny jsou citlivější, ale jde to také, u mne nehorší ujímání narašených u višní. tam vypadávají očka jedno za druhým, ať dělám co dělám. U spících je to lepší. 

Připojit reakci
         

Narašené rouby


vyslouzil (17237) - xxx.xxx.11.232 (?)
11.4.2017 10:54
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Narašená rouby třešní a višní se ani roubovat nepokouším. Nedaří se to. U jabloní problémy nejsou.
Tradiční chybou je uložení roubů v lednici. Roubům zapíchnutým venku ve stínu v zemi se to nestane. 

Připojit reakci
            

Narašené rouby


Pavel_CZ (249) - xxx.xxx.98.91 (?)
11.4.2017 12:18
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Ja mam dobre zkusenosti i s roubovanim narasenych tresni, ale roub obalim parafilmem, a to dela velky rozdil. Kdyz je teplota v lednicce nastavena na 2 stupne, tak je to v pohode. Kdyz takto mate lednicku ale 5 mesicu, tak vas zena asi nepochvali (namrzle potraviny). Pri 4 a vice stupnich uz to rasi teda naramne, hlavne japonske slivone, tresne a hrusne, co jsem tak odpozoroval. Jablone a brokvone vypadaji porad dobre, merunky castecne (castecne narasily i pekany, ktere letos zkousim). Uz mam ale odroubovano, takze mne to tak nevadi.

Připojit reakci
               

Narašené rouby


Mimmo (1908) - xxx.xxx.91.93 (?)
11.4.2017 17:53
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Mírně narašené třešně i jiné peckoviny se mi chytnou, když se zabalí do fólie a vyslepí se nejvíce narašená očka. Podnož by měla být taky narašená. Dělám to nerad, ale jde to. Venkovní teplota až do 25 stupňů zabaleným rašícím roubovancům nevadí. Dokonce mám pocit, že mají slunění rády.

Obrázky:
Meruňka zvykající si na úplné odhalení
Meruňka zvykající si na úplné odhalení
Připojit reakci
                  

Narašené rouby


Tondaa (79) - xxx.xxx.208.252 (?)
11.4.2017 20:14
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Já vloni rouboval narašenou meruňku taky, obalil jsem roub papírem a šel. Nechal jsem se strhnout teplým, slunečným počasím a odbalil... přišlo noční chladno a... už nešel!!!

Připojit reakci
                     

Narašené rouby


host - xxx.xxx.32.161 (?)
30.3.2019 13:35
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Takže když rouby začnou rašit, tak na nic nečekat a rychle je naroubovat? Chtěl jsem jabloně roubovat asi až za měsíc.
Rouby z jabloní mám zapíchnuté ve vlhkém písku ve venkovním sklepě a rouby z jedné staré odrůdy se mi začínají probouzet, rouby z ostatních odrůd zatím ne, všechny jsem je odebral asi před měsícem.

Připojit reakci
                        

Narašené rouby


Mimmo (1908) - xxx.xxx.66.105 (?)
30.3.2019 14:21
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Pokud chcete roubovat kopulací, už jste mohl mít hotovo. Za kůru je asi brzy. Snad vám některé rouby vydrží déle. Je fakt, že jsem to byl nucen dnes udělat v předstihu (na Vysočině), ale určitá šance tady je.

Připojit reakci
                           

Narašené rouby


host - xxx.xxx.7.221 (?)
30.3.2019 14:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)

Budu roubovat za kůru, takže to zkusím zítra taky s předstihem.  

Připojit reakci
                        

Narašené rouby


Ivan Hlavatý (4131) - xxx.xxx.234.44 (?)
30.3.2019 18:58
Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
32.161: Štepy (rouby) Ste mali odobrať o niečo skôr - v decembri-januári. Technika za kôru si vyžaduje dobrú odlučiteľnosť kôry, prvá miazga sa ešte len rozbieha, takže optimálne to zatiaľ nebude (nie však nemožné). Ako píše Mimmo - ak by Ste boli zvolili niektorú metódu štepenia mimo vegetácie (kupuláciu, anglickú kopuláciu, sedielkovanie/plátkovanie, koziu nôžku) tak by sa Vám už črtal výsledok. IH (na fotkách rašiace puky odrody Bonita, naštepoval som už v polovici februára do korunky jablone Lilla Seemik, klasickou aj anglickou kopuláciou a na koziu nôžku).
Obrázky:


Připojit reakci
Založit nové téma Nápověda
  Název diskusního téma   Počet příspěvků   Datum   Počet návštěv
Kvalitní letní jabloň6022.8.201932968
Jadroviny 20192722.8.20192890
Delikates720.8.20193966
Napadení jabloňe 919.8.2019593
Pinova2719.8.201926964
Zatrávnenie sadu 6218.8.201923986
Prima 818.8.20194938
Letní jablka dozrávají 15716.8.2019107308
Zničené listy u mladých rezistentních jabloní 2913.8.20192422
Jabloň Lucy10213.8.201968470
Red Cap 1813.8.201910445
Padlí, strupovitost, svilušky, květopas, mery, pilatky, obaleči... na jádrovinách 201910512.8.201918031
Odrůda Admiral9211.8.201937528
Jaké tvary stromů?2210.8.201922546
Jabloň - zdroj ovoce a zdroj stínu119.8.2019838
Kam mizí holovouské šlechtění328.8.20196893
Pravokořenné stromy1407.8.201973545
Akane - perla podzimu 777.8.201954347
Mantet 407.8.201924035
Red Delicious mutant 46.8.20192049
Srpnové 35.8.2019272
Určení jablka dle fota 785.8.201930924
Určenie odrôd jabloní po dedovi 224.8.20195684
Roubování na pařízek 322.8.20193073
Kam se poděl Šampion?1172.8.201990840
Letní červené jablko - Astrachán červený? 41.8.2019432
Florina7131.7.201937848
Doporuceni jablone - zacatecnik1331.7.20191263
Topaz nepřekonaný 25530.7.2019115522
Rosette 429.7.20191620
Juno, nebo jine skore jablko328.7.2019349
Opad plodů Admirálu3128.7.20194845
"Boule" na kmenu jabloně 522.7.2019501
Desert 4521.7.201917537
Zanedbaná jabloň 121.7.2019199
Poškozená kůra a dřevo na mladé jabloni 719.7.2019726
Usychajuca mlada jablon 519.7.20191016
Vzdušné potápanie - zakoreňovanie ovocných stromov 717.7.20191429
Sušení jablek6117.7.201964448
Coxova reneta (Cox´s Orange Renette, *1825 M.R. Cox v Colnbrook-Lawnu)8116.7.201962282
Další diskuze: 1, 2, 3, 4, 5 >  
Fórum pro chovatele - domácí miláčci, psi, drůbež, králíci, včely, krmiva, pelíšky
Roční kohout padá do sedu, nohy ho neunesou21.8.2019
Záchůdek catgenie 120+20.8.2019
Chov krůt16.8.2019
Nemocná chodidla slepic15.8.2019
Chov pstruhov12.8.2019
Další příspěvky > 
Úvodní stránka | Informace o serveru | Podmínky užívání | Reklama
(c) Lupo Media s.r.o. 1999 - 2019
Jak Google využívá data, když používáte weby nebo aplikace našich partnerů