Kombinace postřiků



host - 96.34 (?) 
3.5.2020 20:39, zobrazeno: 1363x

Dobrý den, jsem začínající zahrádkář. Mám několik jabloní, švestku, meruňku, broskev, hrušku, třešni, vinnou révu, maliny, ostružiny a nashi. Vše cca 3-5 let staré stromky. Můžu kombinovat Talent+Kuprikol (Champion)+Mospilan v jednom postřiku, teď po odkvětu jabloní? Pak ještě ve stadiu myšího ouška. Po použití chemie provést hnojení na list, třeba po týdnu, z důvodu napadení listů mšicemi, tak ať se stromky dají do kupy? Co byste mi prosím poradili? Děkuji. 

Adresa příspěvku
Připojit reakci   
stavba, energie, topení, paliva, voda a odpady, sítě, interiér a dílna
   
host - 96.34 (?), 3.5.2020 20:48

A ještě jedna otázka. Jako mulč pod tyto stromky bude asi vhodnější sláma než kůra z jehličnanů, že?

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
   
host - 248.177 (?), 3.5.2020 21:40

Proč chcete takto stříkat? Každý strom se stříká jindy a jiným prostředkem, navíc je dobré vědět, proti čemu stříkáte, abyste nestříkal zbytečně. Třeba Kuprikol se na stromy používá před rašením nebo po opadu listí, ne na list. Sama se postřiky snažím omezit, protože hodně stříkané ovoce si mohu koupit.  Z uvedeného jabloně, maliny, ostružiny nestříkám vůbec, nashi nemám, révu mám odolnou, také nestříkám. Švestku stříkám při dokvétání proti pilatce (Mospilan), hrušku před květem a po odkvětu proti rzi (Discus), meruňku při rozkvétání a po odkvětu na monilii (Horizon), broskev při prvním pohybu pupenů zjara (když začínají prášit lísky), pak za 14 dnů a na podzim po opadu listů (Kuprikol, Syllit nebo Thiram), třešni chci letos poprvé postříkat na červivost (Mospilan) - když kvete černý bez. Jinak ještě stříkám angrešt - nerezistent- před květem a po odkvětu proti hnědému padlí (Diskus).            

Jinak na postřiky je tu specialista Kuky wink                         Lída

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
      
host - 248.177 (?), 3.5.2020 21:58

Ad mulč: slámou se kdysi podkládaly jahody, používá se jako podestýlka pod zvířata, protože neplesniví a dlouho nehnije, stromky z ní nic nebudou mít kromě zastínění povrchu. Jehličnatý mulč zas vyžaduje trochu navýšit při hnojení dusík (aspoň u růží, předpokládám, že u stromků to bude stejné). U nás v osadě většinou používáme nastýlku z posekané trávy, protože kromě snížení odparu vody z půdy i zlepšuje půdu kolem stromků - žížalky ji zpracují a postupně zapracují do vrchní vrstvy půdy... Jen se nesmí dávat velká vrstva, aby se tam nedrželi slimáci. A mezi jakýmkoliv mulčem a kmínkem stromku musí zůstat mezera, jinak stromky trpí na hnilobu kořenového krčku.           L.

Předchozí příspěvek | adresa příspěvku
Připojit reakci
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů24.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Nářadí pro průklest vysokých stromů23.4.2024
Podklad dlažby na terasu22.4.2024
Výběr hliníkové pergoly od A do Z22.4.2024
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika