|
 |
Jabloně > Jakou odrůdu jste vysadili nebo naroubovali?
|
|
|
|
<< Předchozí příspěvky | <...11, 12, 13
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý (4376) - xxx.xxx.234.36 (?)  26.10.2019 18:48 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Je tu obdobie sadenia stromčekov, pre niekoho ako obnova starých, pre iných ako skúšanie nových odrôd. Všetci poznáme ten šteklivý pocit radostnej nedočkavosti, keď si odnášame domov čerstvo kúpený výpestok, ktorý sme doteraz v záhrade nemali. Zajtra zasadím 5 nových stromkov: slivku Hanku, hrušku Amforu, jablone Rubinolu, Lotos a Goldrush. Obzvlášť sa teším tomu Lotosu - po ňom som pásol už dlhší čas a teraz sa podarilo, stromček je navyše naozaj veľmi kvalitným výpestkom, čo sa týka tak koreňov, ako aj korunky. Taktiež som zvedavý na americký Goldrush, tento rezistentný "goldenoid" by mal svojou kvalitou a dlhou skladovateľnosťou výrazne posilniť ekipu žltoplodých odrôd v mojej záhrade. (Pôvod jablone Goldrush je na foto). Ešte plánujem kúpiť marhuľu Bergarouge a 1-2 jablone a 1 hrušku, o tých sa ale rozhodnem až na mieste, predstavu mám. IH
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
hugovotr (549) - xxx.xxx.43.159 (?)  26.10.2019 20:16 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
Tak jako každý podzim i letos jsem propadl sadařskému šílenství. Rozhodl jsem se s těžkým srdcem postupně zrušit jabloňovou stěnu a nahradit ji vřeteny. V první vlně zruším 2x GD (zůstanou tři:), 2x Melodie, 2x Ontario, 2x Rubín. Jednak stromy už dosluhují, je s tím dost stříhání (3x ročně) a taky stíní vedlejší řadě vřetenových zákrsků.
Zasazeno - vše na MM106 2x Fuji, 2x Jonagold, Bláhova oranžová reneta, Beforest, Průsvitné letní (bude použit pro více letních odrůd).
Ještě plánuji Lucy a Galu.
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
|
 |
 |
|
Ivan Hlavatý (4376) - xxx.xxx.234.100 (?)  28.10.2019 18:19 Přejít na: předchozí příspěvek | tento příspěvek (zjistit adresu)
234.16: Naozaj Vás to zaujíma? Vykopané: Jonathan - náhrada starého stromu novým. Braeburn - zlomený víchricou, nedosahuje kvality Admiralu, nahradený Goldrushom. Prima - v čase jej dozrievania mám oveľa kvalitnejší Desert, nahradená Rozelou. Dicolor - len priemerná kvalita, nahradená Amforou. Mramornaja - chcel som jej dať ešte šancu, ale pri spomienke na tú hrôzu som ju radšej vykopal (bola na semenáči a taký priestorový prepych si nezaslúži, na jej mieste zasadená jabloň Lotos). Nojabrskaja - mám (mal som) dve, jedna rodí tak bohato, že druhú nepotrebujem, nahradená Williamsovou červenou. Stará slivka (možno Bystrická) doslúżila - nahradená odrodou Hanka (tu som sa riadil čiste citom, rovnako sa volá vnučka). Marhuľa Veľkopavlovická - bol to velikánsky strom, obrovskú úrodu sme nedokázali zužitkovať, navyše zašárkovaná, nahradená odrodou Bergarouge na St.Julien. Marhuľa Hargrand - vhodná skôr na kompótovanie a kompótov máme na roky dopredu, uvoľnila miesto jabloni Rubinola (to je môj miláčik a miláčikov nikdy nie je dosť - ale nie, nahradí časom jednu z Rubinol ktorá už dosluhuje).Takže tak. IH
Připojit reakci
|
|
 |
|
 |
|
 |
Pokračování této diskuze (další příspěvky) >> | <...11, 12, 13
|
|
 |