Doktor Miloš Vysloužil promluvil a diskuze skončila na mnoho let. Gdaňský hranáč je známá, přitom podle příspěvků v tomto vlákně odrůda málo rozšířená. Na internetu je popisů poměrně dost, například tento: Chuť dužniny: sladkonavinulá, poněkud okořenělá, s malinovou příchutí, na slunci vyvinuté plody bývají sladší, dobrá až velmi dobrá, dokud je jablko zelenavé, při přezrání jablka lehce moučnatí, skvrnatí a ztrácí chuť. Malinová příchuť je ovšem přisuzována kde čemu. Malinové hornokrajské, Malinové holovouské, u letní jabloně Daria se dokonce mluví o jahodovém aroma. Jakou má Gdaňský hranáč skutečně chuť? K napsání tohoto dotazu mě inspiroval pán ve vlákně Bláhova oranžová reneta, který tam Gdaňský hranáč zmiňuje.