Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Moc pěkné a instruktivní snímky, pán jekyll. O tom právě diskuzní fórum je.
   Jinak bych se ale k mozaice nestavěl tak rezolutně. Je pravda, že jde o virózu, která je neléčitelná. Nechci tvrdit nějaská dogmata či zákony, odpozoroval jsem zhruba toto:
   Mozaiku vídám na listech některých jabloní mnoho let. Některý rok je žlutých skvrn více jiný méně. Letos je jich více (Rubíny jsou náchylnější). Nepřipadá mi, že by choroba vykazovala nějakou progresi, ani že by stromy oproti jiným nějak chřadly. Ani po letech se mozaika viditelně nepřenesla na sousední strom. Procento deformovaných plodů je malé, přiznám se, nepřisuzoval jsem to mozaice, ostatně deformace jsou i na ostatních stromech, asi i jiného původu. Takže ji neřeším. Mám pocit, že podobného původu jsou žluté lemy tchýních jazyků i panašované listy potosů.
   Je ovšem pravda, že ve školce by se stromky s jakoukoli virózou prodávat neměly. Reklamace bude ale, vzhledem k možnosti přenosu infekce, obtížná.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 12 a číslo 12.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika