Jo Ondro, jenže Boikovo obrovské je úplně jiná odrůda než Boikovo. Roste mnohem bujněji, plodí na delším dřevě, koruny jsou až ploché. Boikovo má koruny více do výšky,, vyholuje, silně trpí padlím. Plody jsou také dost odlišné. Klasické Boikovo je tvrdé, otláčí se minimálně, má pěkné čevené líčko (většinou), tvarově vyšší než plody BO - to má plody velké, většinou plošší, bez líčka, slupka je více mastná. Sice se zdá být tvrdé, ale hodně se otláčí. A hlavně dužnina velice silně oxiduje, na rozdíl od klasic. Boikova, to je opravdu na sušení parádní (bílá dužnina). Boikovo obrovské nelze tak dlouho skladovat, většinou zkřenčí., chuťově rozhodně podřadnější než odrůda první. Pěstovalo se dost hodně, u nás na Kunštátsku je toho až moc, nevím, asi je lákala velikost. A víc se dřív peklo, je to štrůdlák. Kdežto Boikovo představovalo kdysi prvotřídní tržní odrůdu Prof. Vávra si nechával od jednoho známého starého ovocnáře z Lysic vždycky dovést bedýnku:-).