Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Ano, skalice je rezavá, protože není čistá a část dvojmocného železa již zoxidovalo. Čím je sáček starší a déle otevřený, tím je rezavého víc. Je jistě možné, že kyseliny v půdě mohou malou část trojmocného železa redukovat zpět na dostupné (rozpustné) dvojmocné, případně vytvořit nějakou komplexní sloučeninu (např. berlínskou modř). Ostatně kvůli tomu se kdysi pod některé stromy (ošešáky?) zarývalo rezavé železo.  Počítat s tím v případě zarytí skalice do půdy by bylo ovšem značně neekonomické.
    Navíc, železo není žádný základní biogenní prvek, kterým by bylo potřeba hnojit na podzim do zásoby. Nedostatek železa za vegetace - pokud vznikne -  je vždy relativní, v půdě sice je, ale rostlina ho neumí využít (obvykle kvůli převápnění). Proto je třeba ho dodat v rozpustné formě a přímo na list.

P.s. Máte někde odkaz na to doporučení výrobce o rozhození skalice na podzim a její zapravení do půdy? Zeptal bych se ho, jak to myslí. V Agromanuálu je totiž výslovně napsáno: "Hnojivo má herbicidní vlastnosti, nesmí být proto použito jinak, než je uvedeno."

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 20.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika