Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Pro bílení kmenů a větví potřebujete jiný poměr než BJ. Už jsem to psal v jiných příspěvcích ale tedy vezmeme to "stechiometricky". Pokud se vyrábí vápenný hydrát, tak se sytí mleté pálené vápno vodní párou tak, aby nebyla dodána reakční voda nad stechiometrický poměr. Protože Vy však potřebujete nasycenou vápennou kaši, nalijete do kýble 5 litrů vody a za stálého míchání přisypáváte vápenný hydrát. Protože už nedochází k hašení oxidu na hydroxid, žádné teplo nevzniká a můžete s výhodou použít plastový kýblík (cca 10 litrový s nacvakávacím víčkem). Přisypáváte tak dlouho, až je suspenze přiměřeně hustá (přebytek vody nevadí). Pak to necháte hodinku stát. Pokud se vystojí nad sedimentující hydrát cca 1-2 cm vody nacvaknete víčko a necháte měsíc uležet. Pokud se voda vevystojí, přilijete ji. Vystojí-li se více než 5 cm, můžete přimíchat ještě trochu suchého hydrátu.

Když budete mít uleželou kaši, naberete jí dva díly, přidáte jeden díl vody a máte po rozmíchání konzistenci vhodnou pro štětku. Do nátěru přidáváte modré skalice jen jeden díl na 50 až 100 dílů nátěrového mléka (3-4 polévkové lžíce do 10 l kýble). Vždy smícháváte roztok skalice se suspenzí vápna.

S nacvaknutým víčkem pro zabránění přístupu CO2 můžete uleželou suspenzi skladovat i několik let (pokud nezmrzne).

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 17.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika