Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:
Měl jsem možnost letos prochutnat několik nových rezistentů - a byl jsem velmi překvapen - až zaskočen, nečekal jsem, jak lahodně bude chutnat např. Sirius nebo Rozela! I již pár let známé rezistenty - Rajka, Rubinola, Topaz, Rosana chutnají skvěle. Žádná pachuť po pláněti.
Dával jsem několika lidem jablek nepříliš znalých ochutnávat pár odrůd, mezi rezistenty i starší výborné odrůdy a pořadí? 1. Topaz, 2. Rajka, 3. Rubín (všechny ze zhruba stejných pěst. podmínek, cca 450 m.n.m.) Já vím, že zjednodušuji, ale pro mne osobně to určitou výpovědní hodnotu mělo.
A co se týče strupovitosti - po loňském infekčním tlaku a té spoušti už nemám co řešit. Pokud jde o prolomení rezistence (genu Vf) - doc. Sus mi říkal( v srpnu 2007), že pár let by měl být klid (takové katastrofy jako loni by neměly být pravidlem) a doporučuje i na rezistenty základní postřik proti strupovitosti (což se mi nechce). No a za pár let zase šlechtění pokročí a bude se jím reagovat na nové druhy strupovitosti.
Sázím Vf rezistenty Ametyst, Sirius, Orion, Red Topaz, Opál, Lipno, Rozela, Rosana, Vanda, stejně tak přeroubovávám těch pár starších vysokokmenů (Rubinola, Rajka). Pro jistotu také nějaké multigenně odolné odrůdy (např. Angold, Julie,...).
Z nostalgie nechám i Ontario, Rubín, Šampion,...(ale disproporčně ve prospěch rezistentů).
Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 11 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika