Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:Mohu se mýlit, ale soudím, že náchylným odrůdám bude brzy odzvoněno a množit se budou jen ve školkách pro pamětníky - jako je dnes v Bojkovicích. Při vysokých cenách chemikálií, probouzejícím se ekologickém podvědomí populace a rostoucí nabídce rezistenů, nebude pro citlivé odrůdy místo. Jen spočítejte, kolik nových odrůd přišlo za poslední 2 roky na trh a kolik z nich je citlivých ke strupovitosti! Ačkoli stále patřím k chuťovým zastáncům klasických citlivých odrůd, myslím, že obliba Starkrimsonů, Spartanů, Goldenů a Mac Intoshů tkví především v tom, že starším pěstitelům připomínají dětství, kdy všechno dobré chutnalo lépe. Nemyslím, že citlivé odrůdy úplně zmizí ze zahrad, tak jako úplně nezmizely Zlaté parmény, Coxovy, Blenheimské a Berlpschovy renety.