Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Před lety nám v zimě při -35°C na zahradě zmrzly tři stromy (dvě Ontaria a Matčito) od místa roubování nahoru, tj. do dvou metrů výšky byly v pořádku (vysokokmeny). Uříznul jsem je tak, že zůstal jen kmen, a ten jsem narouboval za kůru. Použil jsem delší rouby, aby strom měl brzy hodně listí. Po obvodu kmene asi na každých pět centimetrů jeden roub. Zavázal, zbytek rány pečlivě zatřel, přivázal ještě několik klacků jako bidýlka pro ptáky, aby nesedali na rouby.

Stromy po dvou letech rodily, ale rány se nikdy nezacelily. Po několika letech jsem je postupně dával pryč kvůli stavebním úpravám, ale ani tak by dlouho nevydržely, na vodorovné ploše se držela voda a kmeny začaly vyhnívat. Taky boje s rakovinou. Čili stejné zkušenosti jako pan Vysloužil. Bral bych to jen jako nouzovku, vež vysadíte nové stromky a než Vám začnou rodit, dlouhodobě to nemá perspektivu.

JZ

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika