Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Před mnoha lety jsem zdědil zahradu s podobnými stromy a skoro všechny přerouboval. Většinou to dopadlo špatně. Rány se špatně hojily kůra chytla rakovinu a stromy jsem beztak vykopal. Pokud přece jen chcete přeroubovat držte se určitých zásad:
1. Uříznout kmen a roubovat na něj je s vysokou pravděpodobností odsouzeno k neúspěchu. Smysl má jen přeroubování v koruně.
2. Odrůdu, kterou použijete je třeba pečlivě vybrat. Vyhněte se slabě rostoucím a hodně plodným odrůdám. Rouby by měly růst přinejmenším stejně, lépe ještě bujněji než původní strom. Je to důležité pro zahojení ran i budoucí boj s vlky. Skutečnost, že Vám strom rodí střídavě, může být způsobeno odrůdou, ale taky vyčerpanou půdou a nesprávnou agrotechnikou.
3. Nermá-li strom tažné větvičky, které by zajistily asimilaci po odřezání větví, je lepší přeroubování rozdělit do dvou let. Začít s větvemi horními směřujícími vzhůru.
4. Máte-li v sadu špatnou půdu, nesmiřujte se s ní. Přeroubovaný strom obryjte a řádně pohnojte. Zvýšíte tím šanci na ujmutí i zahojení ran.
5. Na silné větve dojte za kůru více roubů. I když časem ponecháte jen jeden jako pokračování staré větve, několik let tam nechejjte růst všechny. I když to nevypadá pěkně a koruna bude hustá, je to důležité pro zahojení ran i odvod přetlaku mízy. Průklest se pak provede po několika letech.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 19 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika