Všichni máte pravdu. Jen bych připomenul, že za kůru roubují prakticky jen amatéři, profesionálové výjimečně. Ve velkovýrobě se očkuje, případně kopuluje (nemyslím tím sexuální smysl výrazu). Řada chyb a nepřesností při roubování za kůru se nám nevymstí, pokud roubování neuspěcháme. U peckovin se to obvykle nestane, ty nás absencí mízy k roubování nepustí, ale jádroviny lze roubovat za kůru velmi dlouho. Stalo se mi, že jsem opomněl zatřít nejen špičky roubů, ale i řeznou ránu na větvi. V době květu a po něm je růstová aktivita tak silná, že rouby vyrašily a ujmuly se, což je v období začátku mízy téměř nemyslitelné. Myslet si, že při přeroubování velkého stromu se nám podaří hermeticky zatřít stoprocentně všechny rány a slepé prostory pod páskou, je iluzorní.
V tuto dobu za kůru samozřejmě s úspěchem roubovat lze, já ale ještě tak 2 týdny vyčkám.