Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Dříve jsem v létě očkoval jen slivoně, třešně a jabloně. Letos jsem ještě přidal meruňku, protože jsem se přestěhoval do teplejšího kraje. Vše jen T řez. Žádnou statistiku si nevedu a tak jen napíšu, že většina se ujala. Zavazuji půlenou „klasickou páskou na roubování“. Pupen a řapík nechávám volný, pásku u pupenu křížím a natahuji, aby pokud možno kryla celý řez. Utahuji co nejvíc. Zavázané jsem ponechával tak cca 20 dní. Když je vláha a míza, je to lepší.
Letos jsem očkoval v červenci třešeň. Matečný strom ale nemá roky žádné přírůstky. Když majitelé trhali a u třešně byl žebřík, šel jsem se navečer podívat, zda bych ze řebříku nenašel nějaký letorost. Našel jsem pod třešní ulomený kus větve s kouskem letorostu, ale listy byly hodně seschlé. Asi druhý den po ulomení. Větev jsem na noc strčil do kbelíku s vodou. Ráno byly listy svěží, jako normální. Z kousku letorostu mi vyšla čtyři očka. Po asi třech týdnech se zdá, že tři jsou živá. Samozřejmě rozhodne jaro. Očka byla zavázaná asi 14 dní. Asi před týdnem jsem očkoval tři očka jiné třešně a několik oček meruňky na myrobalány. Také jsem do velmi dlouhého T řezu na silnější (asi jako násada smetáku) třešni dal roub z konce výhonu, asi s pěti pupeny. Roub jsem seřízl jako na družení, co nejdelší řez a ještě tence seříznul boky. Na nějaké hodnocení je ještě brzo.
Dobu zavázání oček postupně zkracuji a zdá se mi, že 14 dní dostačuje a že se pak lépe tvoří kolem očka zával. Ale dříve tři týdny ovázání také nic nepokazily. JG

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 19.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika