Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Já se v roubování moc nevyznám. Poměrně dobře se ale vyznám v oceli, brusivech a podobně. Tak jen pár praktických věcí, mohou být pro někoho užitečné. Moderní, podmrazované a nerezové oceli nedrží zpravidla ostří. V kovu totiž probíhají stálé změny v krystalické mřížce, kterými se ostří zakulacuje. Obyčejné želízko vydrží mnohem déle, jen se rychleji opotřebuje. K broušení je teoreticky nejlépe použít prostředek, který se se při broušení tvarově nemění a je co nejjemnější. Vidiové brusy jsou dost razantní, ostří vlastně seříznou a u méně kvalitních ocelí jej mohou potrhat. Nejraději používám lehounký diamantový lapovák, na jakékoli broušení, stával kdysi kolem 70,-. Nemění se, neubývá, ostří vlastně jen leští a jde to rychle.
K roubování používám odlamovací nůž, s kovovým vnitřkem, pevný a oranžový, abych neztrácel čas hledáním malých černých kudliček. Nemám tak velikou zahradu, abych rouboval každý rok. Ale musím napsat, že nejlepší roubování za kůru bylo šroubovákem. Přeroubovával jsem staré jabloně. Jeden rok jsem si s tím hrál, a neúspěch byl téměř dokonalý. Tak jsem to loni seřízl znovu, za kůru jsem naklepl šroubovák, zastrčil tříočkový roub a zamazal. Z 28 roubů se mi nechytil jeden.

Ale potřeboval bych poradit. Lze ještě letos přeroubovat švestku? Rouby nemám.

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 14 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika