Připojit reakci
Text příspěvku, ke kterému připojujete reakci:

Asi nemá smysl psát, který způsob roubování jue nejlepší. Každý má oblíbený a osvědčený ten svůj. Já na rozdíl od předešlého mám nejraději anglickoumkopulaci - je jednodušší než kopulace normální - roub drží za jazýčky a neupadne při vázání. Roubování za kůru je snazší - není potřeba dělat dva stejné řezy, podnož však musí být o hodně silnější než roub. Velká žezná plocha na podnoži se také dlouho hojí.
   Co se týče uskladnění roubů - u jádrovin je to skoro jedno. Rouby můžete nechat ležet v zahradě na zemi pár měsíců a po namočení "ožijí" a štěpování je úspěšné. Horší je to s peckovinami. Špatně usklaněné buďto uschnou nebo vyraší, obojí se neujmou. Důležité je nařezat rouby  zavčas (nejlépe s barborkama) a co je nejdůležitější - musejí být co nejsilnější (aspoň jako tužka). U třešní nebývá problém, zato staré švestky a višně je mnohdy potřeba rok dopředu zmladit, abychom získali dostatečně silné výhony. Prototak raději roubuji kopulací - v březnu mohu ze stromu na strom, rouby jsou vždy čerstvé. Za kůru je možno roubovat peckoviny až za 2 měsíce v květu

Text příspěvku:*
Při psaní textu neukončujte jednotlivé řádky, text se v odstavci zalamuje automaticky.
Obrázek:
Vybrat soubor:
Název:
Popis:
Vkládat lze pouze obrázky typu JPEG a PNG. Maximální rozlišení obrázku je 12 megapixelů (4920x3218 obrazových bodů). Maximální možná velikost obrázku je 10 MB.
Kontrolní řetězec:*Sečtěte prosím číslo 16 a číslo 13.
Výsledek vložte do následujícího políčka:
* Bez vyplnění políček zvýrazněných tučným písmem nebude možné formulář odeslat.
zahrada.cz
Informace o serveru | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika