Je dobré si otázku přeroubování důkladně rozmyslet. Jabloně s nechutnými plody se nevysazovaly ani v minulosti. Jablíčka jsou nevalné chuti možná proto, že strom nebyl udržovaný, je přehoustlý, pod ním se pravidelně seče tráva, hrabe listí, uklízejí padanky a živiny se zpět do půdy nevracejí.
Strom s vyholenými větvemi zaujímá tvar, že postupné přeroubování během několika let by bylo problematické, ne-li nemožné. Pokud na něm trváte, risknul bych razantní krok, tedy hluboké seříznutí všech větví - celé koruny do tvaru kužele. Ponechat pahýly do max. délky 1metru a úzkostlivě šetřit případné tažné větvičky na nich. Pahýly přeroubovat za kůru silnými rouby nové odrůdy - měla by být bujnější než ta původní. Je to dost drastický postup, úspěch není zaručen, ale jabloně toho hodně vydrží. Výkon bych časoval na začátek kvetení.